Σελίδες

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Μας "φεσώνουν" τρελά για τους βουλευτές αλλά και για το κανάλι της Βουλής!

boyli_edrana_533_355

Θόρυβο δυσανάλογο της τηλεθέασης του προκαλεί το κανάλι της Βουλής. Το παρακολουθεί μόλις το 0,3% του πληθυσμού, δηλαδή 30.000 άτομα, αλλά το πληρώνουν αδρά, μέσω φορολογίας, 10.000.000 Έλληνες. Πόσο; Σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, και μάλιστα με έναν προϋπολογισμό που αντί να μειώνεται βαίνει διαρκώς αυξανόμενος.

Είναι ενδεικτικό ότι από 3,5 εκατ. ευρώ το 2010, τα έξοδα ξεπέρασαν τα 3.9 εκατ. το 2011!
Πρόσφατη αδημοσίευτη μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, αποφαίνεται πως το Δημόσιο θα γλιτώσει 6 εκατ. ευρώ αν το κανάλι της Βουλής παύσει τη λειτουργία του και η μετάδοση των συνεδριάσεων μεταφερθεί σε μία από τις υπόλοιπες κρατικές συχνότητες.

Όπως αποκαλύπτει η Real News, το μέσο ετήσιο μισθολογικό κόστος ανά εργαζόμενο φτάνει τα 34.000 ευρώ κι αν διαιρεθεί δια 14, που είναι οι μισθοί, οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές φτάνουν τα 2.400 ευρώ.
Το κανάλι απασχολεί 82 υπαλλήλους, όλων των ειδικοτήτων και αντί να μειωθεί το προσωπικό του τα τελευταία πέντε χρόνια. Αντιθέτως, από το 2007 έως το 2011 το αύξησε κατά τρεις εργαζόμενους.
Το κανάλι που έχει πέντε κοντρόλ, 25 υπερσύγχρονες ρομποτικές κάμερες και 4 μοντάζ avid προκειμένου να μεταδίδει όλες τις συνεδριάσεις της ολομέλειας ή των επιτροπών, συνεχώς επεκτείνεται, αποκτά νέους χώρους και άρα ανανεώνει τον εξοπλισμό του.

Μάλιστα ενώ το 2009 προμηθεύτηκε καινούργιο τεχνολογικό εξοπλισμό κόστους 479.000 ευρώ, δύο χρόνια μετά, δηλαδή το 2011 επεκτάθηκε και σε τρίτο στούντιο, το οποίο εξοπλίστηκε ξανά από την αρχή. Το ποσό που δαπανήθηκε για προμήθεια κάθε είδους τηλεοπτικού - ηλεκτρονικού εξοπλισμού ήταν 136.712 ευρώ και για μηχανικό εξοπλισμό 51.676 ευρώ.

 

Εξοργιστικό το "φέσι" των βουλευτών στην πλάτη μας!

Σας προειδοποιούμε να λάβετε τα... μέτρα σας (π.χ. υπογλώσσια) προτού διαβάσετε τα παρακάτω, καθώς υπάρχει πιθανότητα να πάθετε κανένα έμφραγμα από τα νεύρα σας. Έχουμε και καύσωνα... 

Υπερδιπλάσιο λοιπόν από την αποζημίωση που δηλώνεται είναι το «πάσης φύσεως κόστος» που δαπανά η Βουλή για τον κάθε βουλευτή, όπως αποκαλύπτεται με αφορμή την προσφυγή δικαστικών.

Βάσει του προϋπολογισμού της Βουλής, η βουλευτική αποζημίωση για κάθε βουλευτή φτάνει συνολικά τα 8.000 ευρώ. Περίπου στα 1.100 ευρώ κατά μέσο όρο το μήνα, υπολογίζονται οι αμοιβές των βουλευτών από τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, με το συγκεκριμένο κονδύλι να ανέρχεται στα 2.875.000 ευρώ.
Το ποσό αυτό δεν είναι σταθερό, αφού οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που συμμετέχουν, για παράδειγμα στην Επιτροπή Οικονομικών παίρνουν πολλά περισσότερα χρήματα από άλλους, αφού οι συνεδριάσεις της εν λόγω επιτροπής είναι πολύ περισσότερες.
Όσο για τα αυτοκίνητα των βουλευτών που τους παρέχονται από τη Βουλή, κοστολογούνται περίπου 1.000 ευρώ κατά μέσο όρο. Για τους βουλευτές της Αττικής, τα αυτοκίνητα 1.400 κυβικών κοστίζουν 750 ευρώ το μήνα, ενώ για τους βουλευτές επαρχίας τα αυτοκίνητα 1.800 κυβικών κοστίζουν 1.200 ευρώ το μήνα.
Όπως αποκαλύπτει επίσης το Έθνος, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου για το 2012,το συνολικό ποσό για την κάλυψη της οικογενειακής παροχής και εργοδοτικών εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ ανέρχεται στα 1.062.000 ευρώ ή 350 ευρώ για κάθε βουλευτή τον μήνα.

Το κόστος για τους δύο επιστημονικούς συνεργάτες που δικαιούται να έχει ο κάθε βουλευτής ανέρχεται περίπου στα 2.000 ευρώ μηνιαίως για τον κάθε συνεργάτη. Επίσης, οι βουλευτές επαρχίας δικαιούνται δύο μονά εισιτήρια την εβδομάδα, προκειμένου να μεταβαίνουν στις περιφέρειες τους. Αυτό σημαίνει 104 μονά εισιτήρια τον χρόνο, τα οποία υπολογίζονται κατά μέσο όρο στα 11.500 ευρώ τον χρόνο ή 960 ευρώ το μήνα.

Για τα τηλέφωνα τους οι βουλευτές λαμβάνουν περίπου 11.800 ευρώ ετησίως για τα σταθερά τηλέφωνα και άλλα 200 ευρώ τον μήνα ως πλαφόν για τα κινητά.

Οι βουλευτές περιφέρειας λαμβάνουν επίδομα ενοικίου που υπολογίζεται περίπου σε 1.000 τον μήνα για κάθε βουλευτή, με τους περισσότερους να διαμένουν σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας ύστερα από συμφωνίες που έχουν γίνει με τη Βουλή.

Σημείωση: Δεν έχουμε το κουράγιο να σχολιάσουμε τίποτε άλλο. Μας προκαλούν βαθιά αποστροφή οι σταθερά πολυέξοδοι -όσο και αναίσθητοι- "εθνοπατέρες" σε μια χώρα που καταρρέει.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.