Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Tο παγκόσμιο πραξικόπημα της Goldman Sachs



Oταν είδαν οι πληθυσμοί της Ελλάδας τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρωθυπουργό τους Γιώργο Παπανδρέου να φεύγει από το γραφείο του το Νοέμβριο του 2011 και να αντικαθίσταται από ένα μη εκλεγμένο τεχνοκράτη, τον Λουκά Παπαδήμο, οι περισσότεροι αγνοούσαν την ευρύτερη εικόνα το τι συμβαίνει γύρω τους.

Ομοίως, οι περισσότεροι στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν εξίσου ανίδεοι όταν, το 2008, παρά το ότι τα τηλεφωνικά κέντρα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ άρχισαν να καταρρέουν από τον όγκο των τηλεφωνημάτων από ψηφοφόρους που ζητούσαν ένα «όχι» για «καμία» ψηφοφορία, οι εκλεγμένοι αντιπροσώποι τους ψήφισαν "ναι" και σε ο εντολή του ο τότε υπουργός Οικονομικών του Μπους Henry Paulsen μπλοκάρισαν με το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης της Wall Street στην ιστορία του έθνους.
Αλλά τώρα, η Τράπεζα της Αγγλίας, ένας παίχτης κλειδί στην τρέχουσα κρίση της Ευρωζώνης, ανακοινώνει ότι ο πρώην τραπεζίτης επενδύσεων Mark Carney είναι ο νέος αρχηγός τους.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αγνοήσουμε τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Σταθερά - και ύπουλα - η Goldman Sachs διεξάγει ενα παγκόσμια πραξικόπημα.
Υπάρχει ένα δεσμός που δεσμεύει τον Λουκά Παπαδήμο στην Ελλάδα, τον Henry Paulsen στις Ηνωμένες Πολιτείες, και τον Mark Carney στο Ηνωμένο Βασίλειο, και είναι η Goldman Sachs. Όλοι ήταν πρώην τραπεζίτες και στελέχη της γιγαντιαίας Wall Street, όλοι ανέλαβαν σημαντικές θέσεις εξουσίας, και όλοι έβαλαν το χέρι τους μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2007-08, ώστε να σιγουρευτεί κατά συνέπεια η Goldman Sachs απο την καταιγίδα και να κάνει σημαντικά κέρδη.
Καθώς η Ευρώπη κατρακυλάει σε μια λιτότητα που προκαλείται από την οικονομική κρίση, οι άνθρωποι της Goldman Sachs διαχειρίζονται την κατάρρευση της ηπείρου. Οπως ανέφερε η βρετανική εφημερίδα The Independent αυτό το χρόνο, οι συντηρητικοί τεχνοκράτες σήμερα που οδηγούν ή που κατευθύνουν την οικονομική πολιτική μετασυντριβής στην Ελλάδα τη Γερμανία, την Ιταλία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, και τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, χαιρετίζονται από την Goldman Sachs. Στην πραγματικότητα, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι ο ίδιος ο Mario Draghi,που ήταν πρώην διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs International.
Και στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού ο υπουργός Οικονομικών και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Henry Paulsen έκανε τη δουλειά του το 2008, με την εξασφάλιση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πακέτο διάσωσης της Goldman, αντικαταστάθηκε απο την νέα κυβέρνηση Ομπάμα με τον Tim Geithner ο οποίος συνεργάστηκε πολύ στενά με την Goldman Sachs ως επικεφαλής της New York Fed και φρόντισε η Goldman να λάβει περισσότερα από 14 δισεκατομμύρια δολάρια από το πακέτο διάσωσης της αποτυχημένης γιγαντιαίας ασφαλιστικής AIG (αμερικανική πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία).
Το 2001, η Goldman Sachs βοήθησε κρυφά την Ελλάδα να κρύψει δισεκατομμύρια δολάρια με τη χρήση των σύνθετων χρηματοπιστωτικών μέσων, όπως τις ανταλλαγές πιστωτικής προεπιλογής. Αυτό επέτρεψε στην Ελλάδα να πληρεί τις βασικές απαιτήσεις για να εισέλθει στην ευρωζώνη στην πρώτη θέση. Αλλά δημιούργησε επίσης και μια φούσκα χρέους που θα εκρηγνυόταν αργότερα και θα επέφερε την τρέχουσα οικονομική κρίση που πνίγει ολόκληρη την ήπειρο. Αλλά, πάντα κοιτάζοντας μπροστά, η ίδια η Goldman προστατεύεται από αυτή την φούσκα του χρέους με στοιχήματα κατά των ελληνικών ομολόγων, προσδοκώντας ότι τελικά θα αποτύχει .
Η τελευταία απειλή, σύμφωνα με αυτούς, είναι η Ατζέντα 21 και η δημιουργία ενός σοβιετικού τύπου παγκόσμιο κράτος που θα κατάσχουν την ιδιωτική περιουσία, θα κάνουν αναδιανομή του πλούτου προς τις αναπτυσσόμενες χώρες, και θα μας αναγκάσουν όλους να ζήσουμε με νέους παγκόσμιους νόμους που θυσιάζουν την εθνική κυριαρχία μας.
Πηγή: Αθέατη Γνώση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.