Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ισραήλ : «Φωτιά» στην Μ. Ανατολή η απόσυρση συριακών μονάδων από το Γκολάν




Μετά από προσωπική εντολή του Σύρου Πρόεδρου Μπασάρ Άσαντ αποσύρθηκαν από τα Υψώματα του Γκολάν μερικές χιλιάδες στρατιώτες και μεταφέρθηκαν στη Δαμασκό, στην πρώτη γραμμή της μάχης, αφήνοντας τα σύνορα με το Ισραήλ κατ’ ουσία στις δυνάμεις των ανταρτών ανέφερε το Associated Press.

«Αυτοί [η συριακή κυβέρνηση] έχουν μετακινήσει μερικές από τις πιο επίλεκτες μονάδες τους μακριά από το Γκολάν» αναφέρει δυτική διπλωματική πηγή στην εφημερίδα Guardian. "Έχουν αντικατασταθεί από πιο χαμηλής ποιότητας και επάνδρωσης μονάδες. Οι κινήσεις αυτές είναι πολύ σημαντικές. "
Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Ynet.com η κίνηση αυτή του συριακού στρατού έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στον ισραηλινό στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες διότι οι ριζοσπάστες ισλαμιστές και τζιχαντιστές θα έχουν την δυνατότητα να δρουν χρησιμοποιώντας ως βάσης τους τη ζώνη των συνόρων για να πραγματοποιούν επιθέσεις σε όλη την περιοχή και το Ισραήλ .
Η κίνηση αυτή σύμφωνα με Ισραηλινούς εμπειρογνώμονες της «αναδιάταξης» της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή της Μ. Ανατολής με πρωταγωνιστές τους ακραίους ισλαμιστές αντάρτες ανατρέπει την ισορροπία και την «καθεστηκυία τάξη» στην περιοχή ανατρέποντας όλα τα δεδομένα εδώ και τέσσερις δεκαετίες.
Η κίνηση αυτή των συριακών στρατευμάτων βάζει σε αμφισβήτηση την τύχη της αποδέσμευσης των δυνάμεων του ΟΗΕ και την πιθανή απόσυρσης τους .
Ο παγκόσμιος οργανισμός είναι επιφορτισμένος με την παρακολούθηση της ειρήνης μεταξύ του Ισραήλ και της Συρίας από την κατάπαυση του πυρός που κηρύχθηκε το 1973, στο τέλος του πολέμου yom kippur αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Israel Times.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.