Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Σκούρα τα πράγματα για τον Ομπάμα: Άδειασμα του προέδρου από την NSA



Έξαλλη φέρεται να είναι η NSA με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, για τις δηλώσεις του ότι είχε πλήρη μεσάνυχτα για τον «Μεγάλο Αδερφό» των Η.Π.Α..
Σύμφωνα με τους «Los Angeles Τimes», που επικαλούνται πρώην και νυν ανώτατους αξιωματούχους των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, στους κόλπους της NSA επικρατεί τα τελευταία 24ωρα αναβρασμός με τα επιτελικά στελέχη να εγκαλούν τον Αμερικανό πρόεδρο επισημαίνοντας ότι είχε δώσει την έγκριση του για την κατασκοπεία πολιτών και ηγετών χωρών που θεωρούνται σύμμαχοι της Ουάσινγκτον.

Κατά την κατάθεσή του στο Κογκρέσο, ο Τζέιμς Κλάπερ, διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ υποστήριξε ότι η Υπηρεσία είχε λάβει το «ΟΚ» από τον Λευκό Οίκο για τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων πολιτών και ηγετών από χώρες που θεωρούνται σύμμαχοι των ΗΠΑ.
«Ο Λευκός Οίκος γνώριζε τα πάντα», υποστήριξε ο Κλάπερ ο οποίος επί 50 έτη εργάζεται στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και ο λόγος του «μετράει» στην Ουάσινγκτον. Ο Κλάπερ όπως και άλλα επιτελικά στελέχη της NSA τόνισαν επίσης ότι η συλλογή στοιχείων από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας γινόταν με την συνεργασία ευρωπαϊκών χωρών, όπως της Γαλλίας και της Ισπανίας. Ο ίδιος ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν πρόκειται να επανεξεταστούν οι πρακτικές της υπηρεσίες, μετά την έντονη φημολογία ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να φρενάρει την κατασκοπεία ηγετών που έχουν φιλικές σχέσεις με τις ΗΠΑ.
Το γεγονός ότι πρώην και νυν αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών τάσσονται στο πλευρό της NSA «αδειάζοντας» τον Μπαράκ Ομπάμα φέρνει σε δεινή θέση τον Λευκό Οίκο. Γενικά ο Ομπάμα το επόμενο διάστημα ενδέχεται να τα βρει ακόμα πιο σκούρα, αφού τα αντίπαλα συμφέροντα ενεργοποιούν πολύ κόσμο εναντίον του…

pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.