Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ? (βίντεο)


foto1

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Οι Μουσουλμάνοι στη Ελβετία ζητούν να φύγει ο λευκός σταυρός από την ελβετική σημαία διότι σαν χριστιανικό σύμβολο δεν ανταποκρίνεται πλέον στη σημερινή πολυεθνική Ελβετία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Poqari, ένα μουσουλμανικό γκρουπ που είναι γνωστοί ως «Secondos», ξεκίνησε από τον Οκτώβριο μια μεγάλη εκστρατεία για να πείσει στο όνομα της πολυπολιτισμικότητας τους πολίτες της Ελβετίας να βγάλουν τον σταυρό από την σημαία τους γιατί προσβάλλει τους μουσουλμάνους!

foto2
Το ινστιτούτο του Gatestone αναφέρει ότι η πρόταση να αλλάξουν την ελβετική σημαία έχει αντιμετωπίσει κάποιες αντιδράσεις και υπάρχει κίνδυνος να πυροδοτήσει αισθήματα κατά των μεταναστών στην Ελβετία.
foto3
Η Sylvia Flückiger, μέλος της συντηρητικής παράταξης, Swiss People’s Party (SVP), είπε ότι οι προτάσεις αυτές, «Είναι εντελώς απαράδεκτες. Δεν υπάρχει καμία αιτία να αλλάξουμε την ελβετική σημαία. Το επόμενο που θα έρθει, είναι να ζητούν ακόμη περισσότερα, να αλλάξουμε και το σύνταγμά μας».
foto4
Η Marianne Binder που εκπροσωπεί τους κεντροδεξιούς Χριστιανοδημοκράτες είπε : «Αυτό είναι που μας έλειπε, το ότι χρειάζεται να αλλάξουμε τη σημαία μας. Η ελβετική σημαία είναι μέρος της ελβετικής ταυτότητας ακριβώς επειδή τους προσκαλεί όλους να θέλουν να είναι μέρος αυτής… ακόμα και τους μετανάστες»!
foto5
foto6Για το ίδιο θέμα πριν από μερικά χρόνια ο γενικός γραμματέας του κόμματος των «Ελεύθερων Δημοκρατών», ονόματι Oskar Freysinger είxε πει: «Αυτό είναι εντελώς ανοησία. Ο ελβετικός σταυρός είναι ένα εξαιρετικά επιτυχημένο και πολύτιμο διεθνές σύμβολο. Είναι ένα σύμβολο επιτυχίας και ποιότητας. Μένουμε σταθερά πάνω σε αυτό, από αγάπη για την Ελβετία.»
foto7
Αλήθεια εμείς τι θα κάνουμε αν ζητήσουν κάτι παρόμοιο στηριζόμενοι και σε κάποιους “προοδευτικούς» της ηλιθιότητας ?’

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

2 σχόλια:

  1. Ο πολέμιος των μιναρέδων ασπάστηκε το Ισλάμ

    Ο Στράιχ κατέκρινε την ανάπτυξη της αντιπάθειας κατά του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων στην Ελβετία, θεωρώντας πως η χώρα του έχει ανάγκη από περισσότερα τζαμιά και περισσότερους μιναρέδες

    Μετά την εκστρατεία του λαϊκού κόμματος της Ελβετίας για την απαγόρευση των μιναρέδων στη χώρα, ένα στέλεχος του κόμματος ασπάστηκε το Ισλάμ προκαλώντας μεγάλη έκπληξη στους πάντες. Ο πολιτικός κόσμος έμεινε με το στόμα ανοικτό καθώς ο γνωστός πολιτικός Nτανιέλ Στράιχ, ένας από τους ανθρώπους – μπροστάρηδες της εκστρατείας για την απαγόρευση των μιναρέδων στη χώρα, ανακοίνωσε στα ΜΜΕ ότι ασπάστηκε το Ισλάμ, προσθέτοντας πως ο ίδιος βιώνει μια ριζική αλλαγή αφού γνώρισε το Ισλάμ και τις αξίες του.

    Το ηγετικό στέλεχος είπε πως λόγω της εκστρατείας στην οποία συμμετείχε εναντίον του Ισλάμ, αναγκάστηκε να μελετήσει πολύ για αυτήν τη θρησκεία και έμεινε έκπληκτος με πράγματα που δεν του πέρασαν ούτε στο μυαλό του. «βρήκα πολλές απαντήσεις σε αναπάντητες απορίες που είχα στο μυαλό μου εδώ και χρόνια», πρόσθεσε.

    Ο Στράιχ κατέκρινε την ανάπτυξη της αντιπάθειας κατά του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων στην Ελβετία, θεωρώντας πως η χώρα του έχει ανάγκη από περισσότερα τζαμιά και περισσότερους μιναρέδες ώστε να αγκαλιάσει τους Μουσουλμάνους της.

    Το πολίτευμα που δηλώνει αμερόληπτο απέναντι στις θρησκείες δεν είναι αναγκασμένο να απαγορεύσει τις τελετουργίες των Μουσουλμάνων, διευκρίνισε.

    Ο Στράιχ δηλώνει πως «βρίσκω τον εαυτό μου αναγκασμένο να γράψω πολλά άρθρα και να κάνω πολλές διαλέξεις ώστε να διευκρινίσω τη σπουδαιότητα των τζαμιών στην Ελβετία και να ρίξω άπλετο φως στην επικινδυνότητα της απαγόρευσης των μιναρέδων».

    Λόγω της καινούργιας του στάσης, ο Στράιχ υπέβαλε την παραίτηση του από το λαϊκό κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλά το Ισλάμ κερδίζει και έναν άλλον πολέμιο του..

    “δυστυχώς, πολλοί δεν ξέρουν από το Ισλάμ παρά μόνο την ονομασία του. Αυτό αποδεικνύει πως το κάλεσμα προς το Ισλάμ είναι πολύ αδύναμο, γεγονός που χρειάζεται περισσότερες προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση”

    Το Ισλάμ επέλεξε τελικά ένας εκ των παραγωγών της βλάσφημης ταινίας κατά της τελευταίας αποκάλυψης, δηλώνοντας πως “η αλλαγή αυτή έρχεται από προσωπική πεποίθηση και εμπεριστατωμένη μελέτη, εφόσον έχει μελετήσει το Κοράνι”.

    Ο πρώην βουλευτής του ολλανδικού κόμματος της Ελευθερίας, Arnoud Van Doorn, σχολιάζοντας την κατακραυγή κατά της βλάσφημης ταινίας, είπε: “Ακόμα θυμάμαι με τύψεις εκείνο το κύμα θυμού από τους Μουσουλμάνους απέναντι στο κόμμα, του οποίου ήμουν μέλος, θυμάμαι και τις αντιδράσεις τους για την παραγωγή της ταινίας που βλασφημεί τον προφήτη”.

    “Τέτοιες αντιδράσεις με βοήθησαν, πιστεύω, στο να απευθύνομαι προς το Ισλάμ και τη μελέτη του Κορανίου με κατανόηση, να ακολουθώ τα βήματα του προφήτη και να έρθω σε επαφή με τους Μουσουλμάνους στην Ολλανδία, έως ότου ασπάστηκα το Ισλάμ και αποφάσισα να επισκεφτώ τους ιερούς τόπους”, πρόσθεσε.

    Ο Van Doorn δήλωσε στο δίκτυο Αλ Αραμπία, που το συνόδεψε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στη Μέκκα, πως “τώρα πια, ζω σε έναν άλλον κόσμο, μέσα στον οποίο βρίσκω την ησυχία μου, εφόσον έχω σχηματίσει ένα άλλο κόμμα και υπέβαλα την παραίτηση μου από το κόμμα της Ελευθερίας, που είναι ακραία εχθρικό προς το Ισλάμ”.

    “Δεν σας κρύβω: ήμουν ένας από αυτούς. Πριν ασπαστώ το Ισλάμ, νόμιζα πως το Ισλάμ είναι ο εχθρός της ελευθερίας και της ανθρωπότητας, νόμιζα πως είναι μια θρησκεία της βίας και της αδικίας κατά των γυναικών, μια θρησκεία που δεν παράγει μια υγιή κοινωνία. Η δική μου ματιά δεν ήταν λιγότερα εξτρεμιστική από των άλλων μελλών του κόμματος. Αποφάσισα, όμως, να αποκτήσω προσωπικές εμπειρίες από τους Μουσουλμάνους, να μάθω περισσότερα και να που επισκέπτομαι τη Μέκκα ως αποτέλεσμα”, είπε.

    Για την εικόνα του Ισλάμ σχολίασε: “δυστυχώς, πολλοί δεν ξέρουν από το Ισλάμ παρά μόνο την ονομασία του. Αυτό αποδεικνύει πως το κάλεσμα προς το Ισλάμ είναι πολύ αδύναμο, γεγονός που χρειάζεται περισσότερες προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση”.

    Όσον αφορά τις αραβικές εξεγέρσεις είπε: “κοιτάμε αυτές τις εξεγέρσεις μέσω του πρίσματος του Τύπου, που έχει πολιτικές και κατευθύνσεις που ίσως να μην είναι δίκαιες στην κάλυψη τους και δεν ξέρουμε που πηγαίνουν αυτές οι εξεγέρσεις”.

    “Η επικρατούσα ανάλυση λέει πως οι ισλαμιστές θα ελέγχουν τις αραβικές κυβερνήσεις. Αυτό ακούμε στην Ευρώπη”, κατάληξε.

    https://alialyunani.wordpress.com/%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%83%CF%80%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%AC%CE%BC/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.