Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Μπλόκο στην «επαναπροώθηση» πάνω απο 2.800 «λαθρο» …Υπέβαλαν αίτηση ασύλου!!


Μπλόκο  στην «επαναπροώθηση» πάνω απο  2.800 «λαθρο» …Υπέβαλαν αίτηση ασύλου!!

 Μπλόκο στην εφαρμογή της συμφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας για επαναπροώθηση προσφύγων και λαθρομεταναστών βάζουν οι χιλιάδες που βρίσκονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου…Δεκάδες δικηγόροι παρά την αποχή τους συμπληρώνουν το χαρτί ασύλου που είναι και χαρτί παραμονής στην Ελλάδα!
Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα από τη Χίο και τη Μυτιλήνη τις τελευταίες ημέρες είναι εκατοντάδες οι πρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες που υποβάλουν αίτηση για χορήγηση ασύλου στην Ελλάδα προκειμένου να προστατευθούν από τη μεταφορά τους στην Τουρκία.

Κι αυτό γιατί μέχρι να εξεταστούν οι αιτήσεις τους, δεν μπορούν σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ψήφισαν άρον άρον οι «ΣυριζοΑνελ «και οι λοιποί άσχετοι   να μετακινηθούν από τα νησιά στην Τουρκία.Μπλόκο  στην «επαναπροώθηση» πάνω απο  2.800 «λαθρο» …Υπέβαλαν αίτηση ασύλου!! - Εικόνα1
Παρόμοια η κατάσταση και στη Μυτιλήνη όπου κατά πληροφορίες σωρηδόν δηλώνονται προθέσεις για κατάθεση αίτησης ασύλου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες μόνο στο hotspot της Μόριας περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.
Στην κυβέρνηση υπάρχει ανησυχία και ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το βράδυ της Κυριακής υπήρξε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά. …Που περίμεναν οτι δεν θα αντιδρούσαν οι πρόσφυγες αφού βέβαια κλιμάκια του Σύριζα,φρόντισαν να τους ενημερώσουν
Κατά πληροφορίες αντικείμενο της σύσκεψης είναι η αποτίμηση της κατάστασης τόσο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όσο και στο λιμάνι του Πειραιά όπου παραμένουν πάνω από 4.600 πρόσφυγες και μετανάστες σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταμέτρηση.
veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.