Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΟΥ ΓΟΡΔΙΟΥ ΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ


Gordian

6-10-2015
Greek Spirit
Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2003 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΥΠΟΛΗΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ
Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε την ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Συρία να βαίνει πλέον απροκάλυπτη. Μπροστά στα μάτια μας εξελίσσεται μια απευθείας αντιπαράθεση στο πεδίο της μάχης μεταξύ μισθοφόρων συμμάχων των ΗΠΑ με τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, και αυτό γιατί οι ΗΠΑ δεν διαθέτον πλέον στρατό σε αριθμούς και μέγεθος ικανό να αναπτυχθεί σε συριακό έδαφος.
Όσοι είναι υπέρμαχοι της παντοδυναμίας των ΗΠΑ και της στρατιωτικής ισχύος της ας μας καταδείξουν που είδαν καθαρά αμερικανικές δυνάμεις σε Ουκρανία κ Συρία, χώρες της Βαλτικής, Ρουμανία, Μολδαβία, Γεωργία και Γερμανία πέρα από μερικές εκατοντάδες »συμβούλων». Η αλήθεια είναι ότι οι ΗΠΑ αναθέτουν πλέον την διεξαγωγή του πολέμου σε κατά τόπους εργολάβους οι οποίοι διευθύνονται από τα επίσης κατά τόπους κατακάθια της κοινωνικής και πολιτικής σκηνής.
Στην Ουκρανία οι φασίστες του Ποροσένκο καθοδηγούνται από την κυβέρνηση του η οποία είναι ειδικά επιλεγμένη από τον Σόρος κα την Γερμανία.Στην Συρία οι ισλαμιστές αποτελούν τα τοπικά κατακάθια τα οποία επιλέχθηκαν απο το Κατάρ και την Τουρκία.
Οι ΗΠΑ αυτάρεσκα μας μοστράρουν το ΔΝΤ, το δολάριο, τις κυρώσεις στην VW, τις παλιότερες κυρώσεις στην γαλλική BNP Paribas και προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα οικονομικής τρομοκρατίας σε όλο τον κόσμο και Ρωσία βασιζόμενες στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα που ελέγχεται από αυτές και το δολάριο. Η τάση αυτή ισχυροποιήθηκε όταν οι ΗΠΑ χασανε τον πόλεμο από τους ξυπόλητους αντάρτες-αντιστασιακούς στο Ιράκ, εκεί όπου μετά την εισβολή του 2003 οι Αμερικάνοι ουδέποτε μπόρεσαν να σταθεροποιηθούν στην χώρα ΄εχοντας έρθει αντιμέτωποι με την αντίσταση των ιρακινών που ούτε σε κάποια ισλαμιστική φράξια ανήκαν ούτε είχαν χρηματοδότηση.
Το ίδιο και στο Αφγανιστάν, οι Αμερικάνοι ενεπλάκησαν σε ένα πόλεμο φθοράς ο οποίος μαζί με αυτόν στο Ιράκ εξάντλησε τον στρατό τους και δημιούργησε ορδές ανάπηρων νεαρών Αμερικάνων.
Το 2013 ο πρ.Ομπάμα αρνήθηκε και απέφυγε την χερσαία εισβολή στην Συρία καταφεύγοντας στην βοήθεια του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρώφ ο οποίος ανέλαβε να εξουδετερώσει το δήθεν αίτιο της εισβολης δηλαδή την κατοχή χημικών όπλων από τον Άσαντ καταφέροντας να πείσει τον τελευταίο να συμφωνήσει στην παράδοση τους. Την ίδια εποχή ο Πώλ Γουλφοβιτς, ένα από τα σκληροπυρηνικά ρεπουμπλικανικά γεράκια του πολέμου του Ιράκ δήλωνε σε συνέντευξη του ότι είναι αδύνατο για τις ΗΠΑ να διεξάγουν χερσαίες επιχειρήσεις στην Συρία.
Οι ξεροκέφαλοι άραβες είχαν νικήσει.
Οι ΗΠΑ αποφάσισαν πλέον να μην διεξάγουν πολέμους με ίδια μέσα αλλά να τους αναθέτουν σε πρόθυμους εργολάβους με το ανάλογο αντίτιμο το οποίο σε κάθε περίπτωση ήταν πιο οικονομικό.
Οι ΗΠΑ οργάνωσαν του φασίστες της Ουκρανίας, την επίσης φασιστική κυβέρνηση της, τους ισλαμιστές του ισλαμικού κράτους όπως επίσης έχουν εξωθήσει την Γεωργία και Αζερμπαϊτζάν σε παλικαρισμούς εναντίον της Ρωσίας αφού πρώτα έχουν υποχρεώσει τις δύο αυτές χώρες να αγοράσουν όπλα από τις ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ έχουν αποχωρήσει από τα πεδία των μαχών επικεντρώνοντας τις προσπάθειες τους στην δημιουργία συμμαχιών σε Ευρώπη και Ασία με τις συμφωνίες TTIP και TTP (TRANS PACIFIC PARTNERSHIP η οποία υπογράφηκε μόλις χθες 4-10-2015 -περισσότερα εδώhttp://www.logiosermis.net/2015/10/h-tpp-trans-pacific-partnership.html ) .Οι παραπάνω συνθήκες αποτελούν την κορύφωση των ΗΠΑ για την παγκοσμιοποίηση μέσω της εφαρμογής ενός μνημονίου για όλο τον δυτικό κόσμο με άξονα τα συμφέροντα των πολυεθνικών εις βάρος των κρατών των οποίων η κυριαρχία εξουδετερώνεται.
Οι απαισιόδοξοι πρεσβεύουν την άποψη ότι οι ΗΠΑ ελέγχουν πλέον ολοκληρωτικά την παγκόσμια οικονομία με αναίμακτο τρόπο την στιγμή που η Ρωσία εμμένει στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης ως αντίδραση στην στρατηγική περικύκλωση της.
Πράγματι οι ΗΠΑ συνεχίζουν την πρακτική της αντικατάστασης του κανόνα του χρυσού ως ρυθμιστή της διαμόρφωσης της ισοτιμίας των νομισμάτων με το δολάριο το οποίο τυπώνουν αφειδώς και χωρίς αντίκρυσμα από την λήξη του Β ΠΠ .
Είναι επίσης αλήθεια ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας όπως και η τεχνητή πτώση της τιμής του πετρελαίου και αερίου έχει πλήξει την ρωσική οικονομία.
Η Ρωσία από την πλευρά της προσπαθεί μέσω των ΒRICS να αντιταχθεί στην μονοκρατορία του δολαρίου αλλά τα βήματα που κάνει αν και σωστά αποδεικνύονται καθυστερημένα.
Με άλλα λόγια έχουμε δύο διαφορετικούς κόσμους , σαν δύο διάδικους εκ των των οποίων ο ένας χρησιμοποιεί όλα τα νόμιμα μέσα που απορρέουν από το νομικό πλαίσιο,όσο και άδικο να είναι αυτό, για να στριμώξει τον έτερο διάδικο ο οποίος ενώ καταλαβαίνει απόλυτα τις πρακτικές του πρώτου δεν μπορεί παρά να αντιδράσει με φυσική βία για να εξαφανίσει την απειλή. Η εξάλειψη της παρουσίας του αντιπάλου σε βιολογικό επίπεδο απαλείφει και τον κίνδυνο .Τι κάνει ο μαφιόζος απέναντι σε μια καλά ΄΄δεμένη΄΄ υπόθεση εναντίον του; ενάντια σε σειρά καταδικαστικών μαρτυριών; απλά εξαφανίζει τα πρόσωπα που στηρίζουν όλα τα παραπάνω.
Ο κ Πούτιν παίρνει ρεβάνς στην Συρία όπου εισβάλλει πρώτος χωρίς κανείς να μπορεί να τον σταματήσει με ανάλογες στρατιωτικές δυνάμεις. Οι ΗΠΑ απαντούν με την επίσπευση της ολοκλήρωσης των TTIP και TIP μην μπορώντας να καταλάβουν ότι οι δικηγόροι και οι μάρτυρες δεν θα μπορέσουν ποτέ να φθάσουν στο δικαστήριο.
Η Ρωσία βέβαια όσο αυξάνει την στρατιωτική δραστηριότητα της στην Συρία και Ουκρανία τόσο θα επικαλείται την τήρηση της νομιμότητας και εφαρμογής των υποχρεώσεων που απορρέουν από τα διεθνή συλλογικά αναγνωρισμένα όργανα.Ποιος είπε ότι οι σκληροί δεν έχουν χιούμορ;
Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει η Δύση είναι ότι όσες και συμβάσεις και συνθήκες να επικαλεστεί δεν μπορεί να εμποδίσει τον Πούτιν να κόψει τον νέο Γόρδιο δεσμό με την βία.
Η Ευρώπη δεν διαθέτει στρατό, οι ΗΠΑ τον μειώνουν συνέχεια και μάλιστα έχει και πρόβλημα να πείσει την κοινωνία της για νέες απώλειες στα πεδία των μαχών.Από την άλλη πλευρά η Ρωσία αναλαμβάνει δράση έχοντας την στήριξη όλης της κοινωνίας της η οποία ήδη έχει δοκιμαστεί στον πόλεμο της ανατολικής Ουκρανίας όπου σιωπηρά αποδέχθηκε τα πρώτα θύματα της νεολαίας της.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι η Ρωσία εάν δεν σταματήσει τους τζιχαντιστές στην Συρία τότε θα πρέπει να τους αντιμετωπίσει στην Τσετσενία όπου σχεδιάζουν να μεταφέρουν το μέτωπο τους.
Επίσης πρέπει να καταλάβουμε ότι εάν η Συρία πέσει στα χέρια των τζιχαντιστων του Κατάρ τότε θα κατασκευασθεί αγωγός αερίου Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας -Αλβανίας-Ιταλίας-κεντρικής Ευρώπης ο οποίος θα αποκλείσει την Ρωσία από την ενεργειακή αγορά της Ευρώπης και θα αφαιρέσει έσοδα αλλά και γεωπολιτική υπεροχή από την Ρωσία.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Πούτιν πέρα από την προσπάθεια για την αποφυγή του γεωπολιτικού στραγγαλισμού του προσπαθεί για την πάταξη της παγκοσμιοποίησης
Οι ΗΠΑ παράλυτες παρακολουθούν την Ρωσία να πιέζει ακόμα και την Τουρκία στον αέρα με τα πολεμικά της αεροσκάφη.Μάλιστα δε οι ΗΠΑ αρνήθηκαν την οποιαδήποτε ανάμειξη στην περιοχή και σε κάθε περίπτωση αρνήθηκαν στην Τουρκία την δημιουργία και επιτήρηση μιας ζώνης στην οποία δεν θα πετάει κανένα αεροσκάφος στην τουρκοσυριακή μεθόριο.Ούτε μπορούν ούτε και θέλουν.
Άραγε τι θα σταματήσει την εισβολή της Ρωσίας σε Λετονία, Ουκρανία, Κουρδιστάν ; οι οικονομικές κυρώσεις; οι συμβάσεις και οι διεθνείς συνθήκες; Η Ρωσία διαθέτει και φυσικούς πόρους και ενέργεια για να διεξάγει πόλεμο.Οι οικονομικές κυρώσεις και τα αποτελέσματα τους εάν αποτελούν προϊόν άυλων συμβάσεων και κανόνων τότε δίνουν ακόμα ένα παραπάνω λόγω για την χρήση απτής βίας προκειμένου να κοπεί ο γόρδιος δεσμός.
hellenicsunrise

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.