Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016

ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΣΥΡΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


6646267883

GreekSpirit
18-8-2016
Πριν ξεκινήσω θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι πρώτο, και το εννοώ όταν λέω πρώτο, το hellenic sunrise είχε προβλέψει ακόμα από το 2013 την τριχοτόμηση της Συρίας, κάτι το οποίο φαίνεται ως σίγουρο σήμερα. Μπορείτε να δείτε τι εγραφα στο Η ΤΡΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ- ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ »Β» ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ
https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2013/06/blog-post_6502.html.
Η Συρία θα τριχοτομηθεί σε
 α.Δυτική όπου θα βρουν καταφύγιο οι Αλαουίτες,οι χριστιανοί και οι κοσμικοί σουνίτες μουσουλμάνοι που δεν θέλουν να έχουν σχέση με τους ισλαμιστές . Η δυτική Συρία θα κατέχει τόσο το Χαλέπι, την Χομς, την Δαμασκό, την Παλμύρα όσο και τα παράλια με την ανάλογη ΑΟΖ .Επίσης θα συνορεύει με τον Λίβανο τον οποίο η Συρία θεωρεί δικό της έδαφος εφόσον κατά τον διαμοιρασμό της Μ.Ανατολής το 1926 με το σύμφωο  Σάικς-Πικώ ο Λίβανος παρόλο που αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι με την σημερινή Συρία αποκόπηκε σε ξεχωριστό κράτος. Κρατήστε αυτό για τον Λίβανο , είναι πολύ σημαντικό, θα το εξηγήσουμε παρακάτω.
β. Βόρεια Συρία δηλαδή ανεξάρτητο κρατος του Κουρδιστάν το οποίο θα αποτελέσει σφήνα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας και του οποίου η έκταση προς ανατολάς και δυσμάς είναι ακόμα υπό συζήτηση. Θα έζει ή όχι έξοδο στην θάλασσα; κι εάν ναι τότε η Τουρκία δεν έχει καθόλου σύνορα με την Συρία και την Μ.Ανατολή.Θα περιορισθεί ανατολικά του Ευφράτη;
Το Κουρδικό αυτό κράτος θα έχει ως προστάτη τις ΗΠΑ, όπως εξάλλου και το σχεδόν ανεξάρτητο αλλά ημιαυτόνομο στα χαρτιά Ιρακινό Κουρδιστάν,το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ , έλεγχος ο οποίος τελικά έχει εκφυλισθεί μόνο στην διεύθυνση της παραγωγής πετρελαίου κι την εξαγωγή του.Αλλά αυτό έινια μια άλλη κουβέντα..Περισσότερα στο ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ
https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/06/blog-post_12.html
Το Συρικό Κουρδιστάν ή αλλιώς  »Ροζάβα» θα σημάνει το οριστικό τέλος των σχεδίων Γερμανίας-Κατάρ-Τουρκίας για την κατασκευή του ανάλογου αγωγού αερίου που θα έφερνε το καταριανό αέριο στην Γερμανία . Γιαυτό και η ίδρυση της Ροζάβα έχει και την αποδοχή της Ρωσίας η οποία αναμίχθηκε στον συριακό πόλεμο ακριβώς για να αποτρέψει την πτωση Άσαντ και την διέλευση του αγωγού αυτού από την Συρία κάτι που θα σήμαινε το χάσιμο του ενεργειακού μονοπωλίου της Ρωσίας στην Ευρώπη.
γ. Υπόλοιπο και ανατολική Συρία , μια έρημος ουσιαστικά γι την  οποία προς το παρόν δεν έχει καθοριστεί η τύχη της εφόσον συνορεύει με το σουνιτικό κομμάτι του Ιράκ και την επαμφοτερίζουσα σουνιτκή Ιορδανία και στην οποία άγονη αυτή περιοχή ίσως να αποτελέσει το χωνευτήρι των χαμένων την επόμενη ημέρα στο πόλεμο της Συρίας,ίσως και όχι .Η ανακατάληψη της Παλμύρας και του Ντειρ Εζ Ζορ δεν θα αφήσει  διαθέσιμο τίποτα άλλο παρά την έρημο.Δεν αποκλείεται στην έρημο αυτή να καταφύγουν οι όποιοι διαφυγόντες ισλαμιστές όπου μια διεθνής  δύναμη θα εισέλθει απο την Ιορδανία δήθεν για να τους περιμαζέψει αλλά στην ουσία θα τους βοηθήσει να ξεφύγουν προς τον Ιράκ και την Ιορδανία, όλα αυτά μακριά απο τα μάτια του κόσμου και ούτε γάτα ούτε ζημιά, ένα ΄΄πλυντηριο΄΄ισλαμιστών δηλαδή.
Το σημαντικό είναι ότι ο Άσαντ θα γλυτώσει από τυχόν παραπομπή του σε κάποια άκομψη διαδικασία υπό την αιγίδα της διεθνούς κοινότητας η οποία θα οδηγούσε σε χάσιμο της εξουσίας. Μετά από πέντε χρόνια πολέμου όλοι είναι διατεθειμένοι να συμβιβαστούν.
Η Τουρκία παρόλο που προσπαθεί να πείσει τον εαυτό της ότι η ίδρυση κουρδικού κράτους στα νότια σύνορα της και εκτός της επικράτειας της είναι κάτι θετικό τρέμει την εδραίωση του και την μελλοντική διεκδίκηση του και του τουρκικού Κουρδιστάν. Γιαυτό και ο Ενρτογάν διεξάγει εθνοκάθαρση στο τουρκικό Κουρδιστάν αλλά επιμένει στην κατάργηση της βίζας για όλους του τουρκους υπηκόους, όπως είναι και οι Κούρδοι, έτσι ωστε να σιγουρευτεί ότι αυτοί θα καταφύγουν στην Ευρώπη και όχι στο υπό ίδρυση κράτος της Ροζάβας από όπου σύντομα θα αποκτήσουν την κακή συνήθεια του αλυτρωτισμού . Ο Ερντογαν φοβάται να μην πάθει ότι έπαθαν και οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν όπου οι Ταλιμπάν καταφεύγουν μετά από κάθε επίθεση στο ανατολικό Πακιστάν .Το Πακιστάν είναι κυρίαρχη χώρα ( οκ, στα ανατολικά κάνουν κουμάντο οι Παστούν Ταλιμπάν )και οι ΗΠΑ δεν μπορούν να τους  καταδιώξουν μέσα στο έδαφος του. Φανταστείτε τώρα ενα Κουρδικό αναγνωρισμένο επίσημα και κυρίαρχο κράτος, με αμερικάνικη προστασία, να υποθάλπει στο έδαφος του το νέο αντάρτικο των Κούρδων στην Τουρκία..
Γιαυτό και ο Ερντογάν  και εφόσον κατάλαβε ότι το Κουρδικό κράτος στην βόρεια Συρία θα γίνει οπωσδήποτε οργάνωσε το πραξικόπημα ..εναντίον του, για να μπορέσει πρώτον να αποκτήσει απόλυτη εξουσία με την βοήθεια των ΄΄ισλαμοφρουρών » του οι οποίοι θα καταπνίξουν κάθε αντιπολιτευόμενη γνώμη που θα υποστηρίζει ότι ξεπούλησε την χώρα και δεύτερον για να μπορέσει να επικαλεσθεί μια έκτακτη κατάσταση η οποία τον εμποδίζει προς το παρών για την συναίνεση στα σχέδια των ΗΠΑ σχετικά με την Ροζάβα εφόσον έχει πιο επείγοντα πράγματα κάνει και μήπως οι ΗΠΑ θα μπορούσαν για λίγο να καθυστερήσουν την ίδρυση του Κουρδικού κράτους για να τον στηρίξουν εφόσον τώρα μόλις βγήκε από απόπειρα πραξικοπήματος .
Ταυτόχρονα παίζει και ρώσικη ρουλέτα ενοχοποιώντας τις ΗΠΑ τόσο για την στήριξη τους στον Γκιουλέν τον οποίο κατονομάζει ως ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος όσο και τις ίδιες τις ΗΠΑ εναντίον των οποίων αφήνει αιχμές σχετικά με την εμπλοκή τους στο γεγονός.
Από την άλλη μεριά ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ βγαίνει νικητής αλλά μαζί του βγαίνει νικητής και ο αρχηγός της σιιτκής Λιβανέζικης παραστρατιωτικής και πολίτικης οργάνωσης , της Χεζμπολά , ο Χασάν Νασράλα. Η Χεζμπολά μαζί με το Ιράν και την Ρωσία πολέμησε με τον Άσαντ και μάλιστα με μεγάλο φόρο αίματος. Ο Νασράλα και η οργανωση του αποτελούν ένα αμφιλεγόμενο θεσμό στον Λίβανο και σίγουρα υπάρχει λόγος γιαυτό. Ωστόσο η στήριξη της Χεζμπολά στο καθεστώς Άσαντ το οποίο με την σειρά του στηρίζει τόσο τους μετριοπαθείς μουσουλμάνους όσο και τους χριστιανούς , έχει αναγάγει τον Νασράλα στα μάτια των Λιβανέζων ως  ηγέτη με ενωτικό και πλουραλιστικό όραμα, ένα ηγέτη που όχι μόνο είναι αποτελεσματικός στα πεδία των μαχών αλλά και ευπροσήγορος και ενωτικός, ένας ηγέτης που απέδειξε ότι μπορεί όχι μόνο να ανεχθεί τους χριστιανούς και γενικα τους ετερόδοξους του αλλά και να τους υπερασπίσει στα πεδία των μαχών.
Θυμηθείτε το, ο Νασράλα στην μετά τον πόλεμο εποχή θα αποτελέσει τον ηγέτη αλλά και συνεργάτη του Άσαντ ο οποίος θα θέσει θέμα ένωσης Λιβάνου με Συρία. Εξάλλου το σύμφωνο Σάικς -Πικώ που το 2016 συμπληρώνει 100 χρόνια βαίνει ήδη προς κατάργηση μετά τις κοσμογονικές αλλαγές που έφερε ο πόλεμος.Ύστερα είναι και το άλλο..Την συνθήκη Σάικς Πικώ την επέβαλλαν οι ευρωπαίοι αποικιοκράτες που αποχωρούσαν απο την Μ.Ανατολή, Γαλλία και Αγγλία.Σήμερα παρόλο που η Αγγλία κάνει κάποια ασαφή βήματα προς την ανεξαρτοποίηση της από την Ε.Ε. και η Γαλλία μετά βίας προσπαθεί παρασκηνιακά να δώσει ασθμαίνουσα το παρών στην περιοχή μέσω της παρασκηνιακήςδιπλωματίας, η αλήθεια είναι ότι η νέα συνθήκη διαμόρφωσης της Μ.Ανατολής θα γραφεί από την Ρωσία και ΗΠΑ. Αφού ο Άσαντ τελικά αποδείχθηκε εφτάψυχος και αφού δέχθηκε τον διαμελισμό της χώρας του τότε γιατί οι ΗΠΑ να μην τον επιβραβεύσουν με τον Λίβανο ο οποίος θα σταθεροποιηθεί μια για πάντα . Θα δούμε, έχουμε δρόμο ακόμα, αλλά ας το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας.Πρέπει να συμφωνήσει και το Ισραήλ,να δούμε ποιος θα είναι και ο νέος πρόεδρος στις ΗΠΑ.
Η Γερμανία θα είναι ο μεγάλος χαμένος μετά την ίδρυση του Κουρδικού κράτους στην βόρεια Συρία.
Η Γερμανία προσπαθεί από το 2009 να ανεξαρτοποιηθεί αποτο ρωσικό αέριο. Η Γερμανία ήθελε να κατασκευάσει ένα αγωγό που να ξεκινάει από το Κατάρ , να διασχίζει Ιορδανία-Συρία-Τουρκία-Ελλάδα-Αλβανία-Ιταλία-Αυστρία και ο οποίος θα αντικαθιστούσε την κοστοβόρα και χρονοβόρα θαλάσσια μεταφορά με τάνκερ.Ο Άσαντ δεν ήθελε να συμπράξει και γιαυτό του έκαναν πόλεμο.Η συνέχεια γνωστή. Η Γερμανία ακόμη εξαρτάται από το ρωσικό αέριο και της έμειναν και οι εκατοντάδες χιλιάδες »πρόσφυγες’΄απο την Μ.Ανατολή, πρόσφυγες ενός πολέμου που η ίδια προκάλεσε, πρόσφυγες που η ίδια προσκάλεσε με την προπαγάνδα που τους φλόμωσε σχετικά με το πόσο ωραία θα περνούσαν στην Γερμανία. Η Γερμανία μαστίζεται από υπογεννητικότητα και εδώ και χρόνια έχει αποφασίσει και έχει προκρίνει ως λύση την αθρόα εισαγωγή »προσφύγων» και μεταναστών από τον τρίτο κόσμο. Η Γερμανία αντί να επενδύσει στον ίδιο τον λαό της με ειλικρινή διάθεση προτίμησε την εισαγωγή αλλόφυλων και αλλόθρησκων μετατρέποντας τελικά την ανάγκη σε πρόσχημα για εισαγωγή φθηνού εργατικού δυναμικού, το οποίο τελικά ούτε φθηνό βγήκε ούτε και εργατικό.

Η Γερμανία το 2014 συμμάχησε με την Πολωνία την οποία και έβαλε στα μεγάλα σαλόνια της Ε.Ε. (βλέπε Ντόναλτ Τούσκ κτλ Περισσότερα στοΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ- ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ-Το τέλος του Γερμανικού πριγκηπάτου της Ευρώπηςhttps://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/04/blog-post_15.html  ) και προσπάθησε να αναλάβει το τελικό στάδιο τη άλωσης της Ουκρανίας απο τις ΗΠΑ, άλωση που σχεδιάζοναν από το 1990 και για την οποία είχαν δαπανηθεί δις δολάρια. Η Γερμανία ήθελε την μετατροπή της Ουκρανίας σε προτεκτοράτο της , ανέτρεψε τον φιλορώσο Γιανούκοβιτς και εγκατέστησε στην εξουσία αρχικά ένα συρφετό νεοναζιστών και κομπιναδόρωνς τους οποίους τελικά μάντρωσε υπό τον Ποροσένκο. Η Ρωσία αντέδρασε, κατέλαβε την Κριμαία και άρχισε τον ανταρτοπόλεμο στην ανατολική Ουκρανία. Η Γερμανία τρόμαξε και αρχικά κάλεσε το μεγάλο αφεντικό , τι ΗΠΑ να καθαρίσουν.Πράγματι ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ Τζών Κέρυ ανέλαβε τις συνομιλίες με τον Ρωσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ το 2014 χωρίς όμως ουσιαστικά αποτελέσματα παρά μονάχα κάποιες ισχνές εκεχειρίες. Η Γερμανία εγκατέλειψε την προσπάθεια στην Ουκρανία και αφιερώθηκε ψυχή και σώματι στην από κοινού με Κατάρ-ΗΠΑ και Τουρκία δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους ,για να κλιμακωθεί ο πόλεμος μήπως και πέσει ο Άσαντ και φτιάξουν εκείνο τον αγωγό.
Τελικά όχι μόνο ο αγωγός Κατάρ-Γερμανίας έγινε αλλά η τελευταία αναγκάσθηκε να κατασκευάσει επιπλέον αγωγούς στην βόρεια Ευρώπη που να την συνδέουν με την Ρωσία όπως διεύρυνση του NORTH STREAM.
Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να δώσουν στους νικημένους Γερμανούς την Ουκρανία με την μορφή μέλους της Ε..Ε.Ωστόσο οι Αμερικάνοι δεν θα κάτσουν να εμπλακούν σε πόλεμο με την Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία την οποία έχουν ήδη ξεγράψει και σκοπεύουν να αποδεχθούν την de facto απόσχιση των ανατολικών ρωσόφωνων επαρχιών και την είσοδο της εναπομείναντος χώρας στην Ε.Ε.Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα γνωρίζουμε περισσότερα όταν Μέρκελ-Πούτιν και Αμερικάνοι θα βρεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο περιθώριο της συνδιάσκεψης των G 20 στην Κίνα.
Μην δίνετε σημασία στην πρόσφατη  δήθεν πολεμική κινητοποίηση των δυτικών Ουκρανών οι οποίοι πέρδονται και ρεύονται με επιθετικό τρόπο εναντίον της Ρωσίας.Θύματα της Γερμανίας είναι ..
Η Γερμανία όταν ανακατεύτηκε στην Ουκρανία ήθελε δύο πράγματα, το πρώτο ήταν να χρησιμοποιήσει την βιομηχανική υποδομή της Ουκρανίας για να δημιουργήσει μια ζώνη ανταγωνιστική της Κίνας με εργατικό κόστος πολύ χαμηλότερο από το όλο και αυξανόμενο κινεζικό.Όμως ο δεύτερος και σπουδαιότερος λόγος ήταν ότι ήθελε να έρθει όσο πιο κοντά μπορούσε στην Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν που βρίσκονται κάποια αποθέματα αερίου . Από τις ανατολικές ακτές της Ουκρανίας στην Μαύρη θάλασσα θα μπορούσε να ποντίσει με ευκολία ένα υποθαλάσσιο αγωγό μέχρι την Γεωργία και απο εκεί στο Αζερμπαϊτζάν.Ήθελε δηλαδή να κάνει ότι και ο Χίτλερ στον ΒΠΠ όταν εισέβαλε με τον ίδιο τρόπο αρχικά στον Καύκασο και το Μπακού του Αζερμπαιτζάν.Μετά από αυτή την εκστρατεία στράφηκε βόρεια προς Μόσχα και Στάλινγκραντ.
Το να πάρει σήμερα η Γερμανία την Ουκρανία ως μέλος της Ε.Ε. και μάλιστα χωρίς τις ανατολικές επαρχίες και την Κριμαία είναι δώρο άδωρον. Δείτε και το Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥΤΙΝ -ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/04/blog-post_1576.html
Όλα τα παραπάνω αποτελούν μεν με μεγάλη πιθανότητα το άμεσο μέλλον των εξελίξεων , πλην όμως μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα έχουμε κι άλλες αλλαγές οι οποίες τελικά θα μας οδηγήσουν στον  ΓΠΠ. Μέχρι τότε οι αντίπαλοι θα προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο , οι μεν Ρώσοι θα περιμένουν για να ολοκληρώσουν ο εξοπλιστικό τους πρόγραμμα μέχρι το 2020-24 και οι δε δυτικοί και ΗΠΑ θα εριμένουν μήπως και ξεπεράσουν την κρίση της οικονομίας και των αξιών και ίσως την ύστατη στιγμή καταφέρουν να προλάβουν την άνοδο της ρωσικής πολεμικής μηχανής και να φρενάρουν την πτώση της δικιάς τους.
Στην Ελλάδα πιθανο να γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο όταν θα έχει ξεκαθαριστεί έαν η υστέρηση εσόδων απο την φορολογία θα οδηγήσει το 2017 στον ΄΄κόφτη΄΄ των δημοσίων δαπανών αλλά και η στάση των funds ,τραπεζών αλλά και του δημοσίου απέναντι στα χρέη των Ελλήνων και την στάση τους σχετικά με την αρπαγή των σπιτιών τους. Δεν υπάρχει περίπτωση κυβέρνηση να επιβιώσει εν μέσω φημών για εφαρμογή του ΄΄κόφτη΄΄, άρνησης πληρωμής φόρων απο τους πολίτες και ταυτόχρονων καθημερινών κατασχέσεων και πλειστηριασμών σπιτιών. Απο τις εκλογές θα βγει κυβερνηση Μητσοτάκη η οποία φυσικά κινούμενη στο ίδο ακρβώς περιβάλλον και ίσως επιτείνοντας τα πράγματα με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων θα πέσει τον Ιανουάριο.Ε μετά βλεπουμε.
Στην Κύπρο οι Τούρκοι μέχρι να ερμηνεύσουν τις προθέσεις των ΗΠΑ μετά την κρίση στις σχέσεις τους λόγω πραξικοπήματος θα διαλέξουν την σκληρη γραμμή του ΄΄δουλέματος» και της έντεχνης αδιαλαξίας εφόσον δεν εχουν να χάσουν τίποτα. Πολλά θα εξαρτηθούν απο την επίσκεψη του αμερικάνου αντιπροέδρου Τ.  Μπάιντεν στην Τουρκία στις 24 Αυγούστου, αλλά γενικά μιλώντας πρέπει να καταλάβουμε ότι οι Τούρκοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα με την πονηριά και αδιαλαξία εφόσον προσπαθούν να κερδίσουν κάτι το οποίο έτσι κι αλλιώς  δεν δικαιούνται και αυτό είναι η συνεκμετάλλευση των Κυπριακών κοιτασμάτων.
hellenicsunrise

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.