Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Συριακό ΓΕΣ: H συμμαχία των ΗΠΑ βομβάρδισε θέση του συριακού στρατού στη Deir Ezzor σκότωσε άνδρες μας και η ISIS κατέλαβε το σημείο.62 νεκροί σύριοι στρατιώτες και πάνω από 100 τραυματίες

army general command



Το συριακό ΓΕΣ ανακοίνωσε ότι αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας που διευθύνεται από τις ΗΠΑ βομβάρδισαν στις 5 PM του Σαββάτου μια θέση του συριακού αραβικού στρατού στο όρος al-Tharda στην περίμετρο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Deir ez-Zor.Επέφεραν την απώλεια ανθρώπινων ζωών και υλικές ζημιές,καταστροφή υλικού στις τάξεις των συριακών δυνάμεων και ολοφάνερα άνοιξαν το δρόμο στους τρομοκράτες της ISIS να επιτεθούν στη θέση αυτή και να την θέσουν υπό τον έλεγχό τους κάτι που πιστοποιεί και το RT.
62 νεκροί σύριοι στρατιώτες και πάνω από 100 τραυματίες από την αεροπορικές επιδρομές αυτές της αμερικανικής συμμαχίας κατά θέσεων του συριακού στρατού ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρωσικού Υπ.Άμυνας ,  Igor Konashenkov, επικαλούμενος πληροφορίες που δέχθηκε από συριακό ΓΕΣ. Ο ίδιος είπε ότι τα αεροσκάφη που πραγματοποίησαν αυτούς τους βομβαρδισμούς εισήλθαν στο συριακό εναέριο χώρο από το  Ιράκ. και ήταν 2 μαχητικά  F-16 και 2 A-10 υποστήριξης.
Πρόσθεσε ότι μια αναφορά του SANA λέει ότι η επίθεση του  Islamic State άρχισε αφότου ο στρατός χτυπήθηκε από αέρος..
Στον ανακοινωθέν η Γενική Διοίκηση του Συριακού Στρατού δήλωσε ότι αυτή η ενέργεια αποτελεί μια σοβαρή επίθεση όσο και κτάωρη κατά της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας και στο στρατό της και ισοδυναμεί με απόδειξη προφανή ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της υποστηρίζουν την ISIS και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.Τονίζει επίσης ότι αυτή η επίθεση αποκαλύπτει την πλαστότητά των διακηρύξεών τους για τη μάχη κατά της τρομοκρατίας.  sana rt 17.9.1614330033_1797119027191925_7272783369002707799_n
Σύμφωνα με αναφορές ο συριακός στρατός ανέκτησε όλα τα σημεία που κατέλεβε προηγουμένως η ISIS υποβοηθούμενη από τις αμερικανικές επιδρομές. 
dilmpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.