Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

Βίντεο: 1821 - Το σχέδιο του Κολοκοτρώνη


23 Μαρτίου οι Έλληνες σηκώνουν τη σημαία της Eπανάστασης στην Καλαμάτα.Ακολουθεί το Μάιο η καθοριστική  για την εξέλιξη της Επανάστασης Μάχη στο Βαλτέτσι.
O  Κολοκοτρώνης με την στρατηγική ευφυία του αντιλαμβάνεται ότι χωρίς την Τρίπολη η επανάσταση δε θα  μπορούσε να πετύχει.
Οι "κεφαλές" των τούρκων βρίσκονται εκεί.

Πριν αρχίσει η πολιορκία στέλνει επιστολή στον τούρκο στρατιωτικό διοικητή:
"Καλές ανταμώσεις στο σεράγι σου μέσα.."
Οι τούρκοι πολέμησαν με όλες τους τις δυνάμεις και κάθε μέσω.
Μετά την κατάληψη της Τρίπολης οι 'Ελληνες έχουν 2 επιλογές
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟ..
Δείτε το βίντεο από την "Μηχανή του Χρόνου"..


rafailnews.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ
    Ε
    ΑΣ ΥΠΗΡΧΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑΣ ΚΟΛΩΚΟΤΡΩΝΗΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΜΕΣΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΑ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ... ΜΑ ΤΙ ΣΚΕΥΤΟΝΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ... Π Ο Τ Ε ... ΑΥΤΟΙ ΚΟΙΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΗΤΕ ΛΕΓΟΝΤΕ ΡΩΣΣΟΙ ΗΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΗΣΕ, ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ.
    ΟΣΟ ΓΟΑ ΤΟΥΣ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΑΣ ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΙΝΑΤΟΝ,.. ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.