Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Στρατηγός Μακρυγιάννης για το τάμα του έθνουςΟι βαυαροί στα χρόνια λίγο μετά την Επανάσταση εμπόδισαν την εκπλήρωση του Ιερού Τάματος των αγωνιστών και σαν να μην έφτανε αυτό, γκρέμισαν εκατοντάδες μοναστήρια και εκκλησίες. Ο στόχος ήταν ένας. Γερμανοποίηση της Ελλάδας, υποτέλεια στην Δύση και αποκοπή από την Ορθοδοξία.

Τα δύο πρώτα τα πέτυχαν, το τρίτο το παλεύουν ακόμα. Το παρακάτω απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη αναφέρεται στον Όθωνα και στο Τάμα του Έθνους, που ακόμα και σήμερα κάποιοι το φοβούνται και το πολεμάνε, έτσι ώστε να μην πραγματοποιηθεί. Φοβούνται, γιατί γνωρίζουν ότι αν εκπληρωθεί, η ευλογία που θα πάρει η Πατρίδα μας, θα οδηγήσει στην Ανάστασή της.

«Έφκειασε και παλάτι η Μεγαλειότης του, και ναόν του Θεού δεν έχει επιθυμίαν ούτε να φκειάση, ούτε να ιδή με τα μάτια του, αλλά πηγαίνει τις επίσημες ημέρες με τους Πρέσβες κι άλλους ξένους σε ένα καλύβι.
Εις την πρωτεύουσα να μην είναι εκκλησία αναλόγως με την τιμήν των υπηκόγων του, λούσσα και πολυτέλειες - περάσαμεν την Ευρώπη.
Όταν ήταν η Ευρώπη εις την δική μας κατάστασιν, είχε αυτή τέτοιες πολυτέλειες, είχε θέατρα; Εμάς μας έκαμαν οι κυβέρνησές του και μας κάνουν ολοένα θέατρο και ήταν περιττό το άλλο».
Άπαντα Μακρυγιάννη: Απομνημονεύματα, Βιβλίον Δ', κεφ Β'.
yiorgosthalassis.blogspot.com

2 σχόλια:

 1. Fωτεινή Γραμμή
  Διεύθυνση:
  Μουσῶν 14
  Ψυχικό
  Αθήνα
  15452
  Ελλάδα

  E-mail: fot_gram@otenet.gr
  Τηλέφωνο: 210 3254321-2
  Fax: 210 3236978
  http://www.fotgrammi.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εθελοντές για το Τάμα του Έθνους
  Το Ίδρυμα Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών και το Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ», απευθύνουν ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ προς όλους όσους μπορούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία, είτε στα Γραφεία τους (Μουσῶν 14), είτε με τηλεργασία από το σπίτι.
  Στην ανακοίνωση τους το Ίδρυμα και το σωματείο αναφέρουν:
  «Γονατίζουμε κάτω από τους πολύ δυσβάστακτους όγκους εργασίας .Έχουμε το χρέος για τεράστιους πνευματικούς και κοινωνικούς αγώνες, (όπως π.χ. για την πραγματοποίησα του Τάματος του Έθνους, όπως ονομάστηκε από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και από όλους τους Εθνομάρτυρες της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, και απευθύνουμε έκκληση για έμπρακτη συμπαράσταση. Πρέπει να αξιοποιήσουμε ακόμη και την μία ώρα. Αρκεί η συνέπεια, η συνέχεια, η ανιδιοτέλεια, η ταπεινοφροσύνη κα το πνεύμα συνεργασίας, αγωνιστικότητος των ιδεολόγων εθελοντών και θα κάνουμε θαύματα…..»
  Περισσότερα, στο…. http://www.fotgrammi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=801:121113-&catid=28:2009-07-31-01-41-51

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.