Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΑ ΜΜΕ Μπασάρ αλ Άσαντ: "Η Συρία έχει παραλάβει τα πρώτα τμήματα των ρωσικών πυραύλων S-300"




Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε σήμερα ότι το πρώτο τμήμα των ρωσικών S-300 έχει ήδη φτάσει στη Δαμασκό. Οι Ρώσοι φαίνεται πώς στηρίζουν τη Συρία κόντρα στην απόφαση της Ε.Ε. να άρει το εμπάργκο όπλων προς τους ισλαμιστές αντάρτες. Το ερώτημα είναι πως θα αντιδράσει τώρα το Ισραήλ που θεωρεί "απειλή" τα ρωσικά αντιαεροπορικά-αντυπυραυλικά συστήματα.

Σε συνέντευξη του που θα μεταδοθεί από τον λιβανέζικο τηλεοπτικό σταθμό, Αλ Μανάρ, ο οποίος συνδέεται με τη Χεζμπολάχ, ο Άσαντ φέρεται να έχει πει όπως μεταδίδουν λιβανέζικες εφημερίδες, ότι «η Συρία έχει παραλάβει το πρώτο φορτίο των ρώσικων πυραύλων S-300. Τα υπόλοιπα φορτία αναμένεται να παραδοθούν σύντομα».
Φαίνεται πώς επιβεβαιώνεται η είδηση που πρώτο μετέδωσε χθες το defencenet.gr πώς το θηριώδες ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος (πιθανότατα Antonov An-124) που προσγειώθηκε στο αεροδρόμια της Λατάκειας μετέφερε κομμάτια των S-300. Οι Ισραηλινοί έκαναν λόγο για "ανθρωπιστικό υλικό", αλλά είναι σχεδόν βέβαιο πώς γνώριζαν για την παράδοση των ρωσικών συστημάτων.
Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες η Ρωσία είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει στην παράδοση των συγκεκριμένων αντιαεροπορικών συστημάτων παρά την αντίθεση ΗΠΑ, Γαλλίας και Ισραήλ, που δηλώνει "πώς ξέρει πώς θα απαντήσει σε μία τέτοια ενέργεια".
"Δεν πρόκειται να ανατρέψουμε το πρόγραμμά μας για παράδοση των S-300 στη Συρία, παρά την αντίθετη άποψη των ΗΠΑ", δήλωσε χτες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Ryabkov, ενώ παράλληλα κατηγόρησε την ΕΕ πως «ρίχνει λάδι στη φωτιά», με την απόφασή της να άρει το εμπάργκο όπλων προς τους Σύρους αντικαθεστωτικούς.
Αν επιβεβαιωθεί η είδηση παραδοχής Άσαντ ότι παρελήφθησαν τμήματα των S-300, τότε αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της Συρίας. Το παιχνίδι φαίνεται πώς άρχισε να χοντραίνει!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

  1. οταν ο καθε εγωιστης αλλαζωνας της δυτικης πολιτικης γαμαει την ειρηνευτικη διαδικασια ,τοτε ολοι παιρνουν τα οπλα. μονο που τα οπλα ,οσοι τα εχουν, μπορουν να τα στρεψουν ή και να τα μεταβιβασουν κατα το δοκουν !!!ολα τα'χε η μαργιωρη με τους τουρκους να δημιουργουν παντου και παντα προβληματα ,τωρα θα εχουμε και εισβολη και εν συνεχεια γενικευμενη συρραξη !!! και εγω που νομιζα οτι το καλοκαιρι θα ειναι καυτο μονο εξαιτιας του ηλιου και των βραζιλιανικων μπικινι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.