Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Νέα σφαλιάρα στην Κύπρο από Τουρκία: Όποιος κατεβάζει την τουρκική σημαία πρέπει να εκτελείται όπως ο Σολωμού



Σχόλιο ΛΦ: Οι σφαλιάρες είναι απανωτές. Το παιδί για τις μπάτσες. Αφού ακόμα μιλάνε για λύσεις και κουραφέξαλα με μιά χώρα που δεν την σέβεται σε τίποτα, τότε μιά ζωή οι Κύπριοι θα τρώνε ασύστολα καρπαζιές. Ήρθε η ώρα να πούν το 2ο ΟΧΙ και να βουλώσουν τα στόματα όλων.

Υποστολή τουρκικής σημαίας μέσα στην Τουρκία από διαδηλωτή, μνήμες και μένος κατά του ήρωα Σολωμού στο τουρκικό Κοινοβούλιο…

Newsit Κύπρου: Όπως έγινε στην Κύπρο όταν Ε/κ διαδηλωτής προσπάθησε να κατεβάσει την τουρκική σημαία από τον ιστό (σ.σ. Σολωμός Σολωμού), το ίδιο θα έπρεπε να γίνει και στο Ντιγιάρμπακιρ, δήλωσε ο βουλευτής του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικής Δράσης (MHP) Αχμέτ Ντουράν Μπουλούτ.

«Κατεβάζουν την σημαία μέσα από το στρατόπεδο και ο στρατός δεν βγάζει άχνα, οι αξιωματικοί δεν βγάζουν άχνα, οι διοικητές δεν βγάζουν άχνα. Εκείνη η σημαία είναι η τιμή των Τούρκων. Εκείνη τη σημαία ένας Ε/κ προσπάθησε να την κατεβάσει και τον έριξαν με μια μόνο σφαίρα. `Επρεπε οι Τούρκοι στρατιώτες να ρίξουν με μια σφαίρα και σ” εκείνο το κάθαρμα που κατέβασε την τουρκική σημαία στο Ντιγιάρμπακιρ», είπε ο ακροδεξιός βουλευτής.
Η πιο πάνω δήλωση έγινε στο πλαίσιο του κύματος διαδηλώσεων εθνικιστών σε ολόκληρη την Τουρκία που προκάλεσε η υποστολή της τουρκικής σημαίας από μασκοφόρο διαδηλωτή στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας σε στρατόπεδο της αεροπορίας. Η πολιτική ηγεσία καταδίκασε την ενέργεια και έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το επεισόδιο.
Την τουρκική σημαία κατέβασε ένα παιδί το οποίο εκτιμάται ότι είναι γύρω στα 14-15 χρόνων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού, και κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν μεταξύ στρατού και διαδηλωτών στην πόλη Νίτσε του Ντιγιάρμπακιρ. Σύμφωνα με στρατιωτικούς κύκλους επειδή αυτός που κατέβασε την σημαία ήταν παιδί, έδειξαν ευαισθησία και περιορίστηκαν αντιδρώντας με δύο προειδοποιητικούς πυροβολισμούς στον αέρα.
Χθες το βράδυ εθνικιστές βγήκαν με τις τουρκικές σημαίες στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το επεισόδιο. Πορείες διαμαρτυρίας έγιναν στην Κωνσταντινούπολη, στην Μπρούσα, στα Άδανα, στη Σαμψούντα, στο Τοκάτ, στη Σίβας, στο Καρς, στην Μερσίνα, στην Μπαλίκσεχιρ, στην Μαλάτια, στην Κόνια και σε πολλές άλλες πόλεις της Τουρκίας.
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ο Υπουργός Εσωτερικών ξεκίνησε έρευνα. «Δεν μας ενδιαφέρει που είναι παιδί. Όποιο και να ναι το τίμημα θα το πληρώσουν και εκείνοι που τον έστειλαν και ο ίδιος. Δεν είναι δυνατόν να μείνουμε σιωπηλοί στην επίθεση ενάντια της ιερής σημαίας μας επειδή είναι παιδί. Κοιτάξτε, ανεβαίνει στον ιστό και έχει το θράσος να κατεβάσει τη σημαία μας. Εκεί ήταν και ο στρατός μας, οι αξιωματικοί. Όλοι αυτοί θα πληρώσουν», δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.
Την υποστολή της τουρκικής σημαίας καταδίκασε με γραπτή του ανακοίνωση και ο Τούρκος Πρόεδρος Αμπτουλάχ Γκιουλ. «Κάνω έκκληση σε όλους να να συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα και να αποφεύγουν αυτές τις άσχημες επιθέσεις και τις προκλήσεις», αναφέρει ο Τούρκος Πρόεδρος.
Και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου χαρακτήρισε απαράδεκτη την πράξη υποστολής της τουρκικής σημαίας. «Αυτή η σημαία είναι ο κοινός μας παρονομαστής. Στο κόκκινο χρώμα αυτής της σημαίας είναι το αίμα των προγόνων μας», είπε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ακόμη και τα δύο φιλοκουρδικά κόμματα HDP και BDP ανακοίνωσαν ότι δεν ενθαρρύνουν αυτού του είδους τις ενέργειες αλλά ούτε και θεωρούν σωστό να ξεκινήσει μια εκστρατεία λιντσαρίσματος έπειτα από αυτό το επεισόδιο. «Περνούμε μια ευαίσθητη διαδικασία. Χρειάζεται όλοι να είναι ψύχραιμοι για να προχωρήσει αυτή η ευαίσθητη διαδικασία», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους. Και ο Κούρδος ηγέτης Αμπτουλάχ Οτσαλάν σε μήνυμά του αναφέρει ότι πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι αυτού το είδους οι προβοκατόρικες ενέργειες έχουν στόχο την δημοκρατική λύση για ένα κοινό μέλλον. Απηύθυνε έκκληση σε όλους να συμπεριφέρονται υπεύθυνα μέχρι την διασφάλιση της μόνιμης ειρήνης.
- See more at: http://www.pygmi.gr/εθνικά/τουρκία-όποιος-κατεβάζει-την-τουρκικ/#sthash.9zRigffy.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.