Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Η ελληνική ακτοφυλακή άνοιξε πυρ σε σωματέμπορους στη Χίο




Δύο Τούρκοι πολίτες σε σκάφος συνελήφθησαν από το Λιμενικό Σώμα κοντά στο ελληνικό νησί της Χίου,γράφει ρωσικό δημοσίευμα επικαλούμενο το ‘greecetoday.ru’.

Το ελληνικό περιπολικό σκάφος ανακάλυψε τους μεταφορείς όταν αποβίβασαν σε βραχώδες νησάκι της ομάδας Παναγίας, 20 μετανάστες.
Οι Τούρκοι δεν υπάκουσα σε έκκληση του Λιμενικού Σώματος και οι προειδοποιητικές βολές δεν έκαναν καμία εντύπωση σε αυτούς.
Το ελληνικό περιπολικό αναγκάστηκε να ανοίξει πυρ στο μηχανοκίνητο σκάφος. Στο σκάφος βρέθηκε ένα γεμάτο όπλο και μαχαίρια, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Υπενθυμίζεται – όπως σημειώνεται- ότι ήδη τέθηκε σε ισχύ μια συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας , για τον περιορισμό της ροής των προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.
Στη Χίο έφθασε η πρώτη ομάδα της τουρκικής αστυνομίας για να βοηθήσει τους Έλληνες ομολόγους τους, βάσει της συμφωνίας.
Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.