Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ Η «ΑΡΚΟΥΔΑ» ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΖΑΕΦ




Οι βαριές κατηγορίες χωρίς αποδείξεις που έκανε ο Ζάεφ κατά της Ρωσίας για ανάμειξη στα εσωτερικά της, δεν ήταν δυνατόν να μην έχουν σοβαρές συνέπειες.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, τώρα ξεκινάει η απόλυτη κόλαση για τα Σκόπια. Η Μόσχα δεν πρόκειται να ανεχθεί την προπαγάνδα της κυβέρνησης Ζάεφ και μια λιτή αλλά γεμάτη όλο νόημα ανακοίνωση, στέλνει τελεσίγραφο στα Σκόπια να σοβαρευτούν.

Ως πολιτικά ανεύθυνη χαρακτήρισε η Ρωσική πρεσβεία στα Σκόπια, τη δήλωση του επικεφαλής της κυβέρνησης, ότι Ρώσοι επιχειρηματίες ενίσχυσαν οικονομικά ‘αντάρτες’ για να διαμαρτυρηθούν στη ‘Μακεδονία’, γράφει το σκοπιανό πρακτορείο Mak Fax.
«Με τη δήλωση του ο Ζάεφ αμφισβητεί την ειλικρίνεια των προσπαθειών της κυβέρνησης της Μακεδονίας να οικοδομήσει καλές σχέσεις με τη Ρωσία. Με λύπη μας ανακοινώνουμε ότι η ρωσοφοβία ολοένα και περισσότερο γίνεται εργαλείο στην εξωτερική πολιτική και στην εσωτερική πολιτική», έγραψε η ρωσική πρεσβεία στα Σκόπια στο λογαριασμό της που διατηρεί στο Twitter, όπως αναφέρει το echedoros-a.gr.
Νωρίτερα σήμερα, ο Ζάεφ, δήλωσε ότι μέλη της ομάδας «Κόμιτι» που συνελήφθησαν τον Ιούνιο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης μπροστά από το Κοινοβούλιο κατά της συμφωνίας με την Ελλάδα. Στο αστυνομικό τμήμα δήλωσαν ότι Ρώσοι επιχειρηματίες του έδωσαν χρήματα και για αυτό βγήκαν στους δρόμους.
«Αυτά τα νεαρά αγόρια από ‘Κόμιτι’ όταν επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, κλήθηκαν στην αστυνομία για μια δήλωση, έτσι ανέφεραν ότι επιχειρηματίες από τη Ρωσία δίνουν χρήματα και για αυτό βρίσκονταν εκεί και ότι δεν είχαν τίποτε εναντίον ή οτιδήποτε άλλο», δήλωσε ο Ζάεφ στη σημερινή εκδήλωση που σηματοδότησε την έναρξη της κατασκευής εργοστασίου της αμερικανικής εταιρείας Dura- Automotive Systems.
Πενταποσταγμα
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

1 σχόλιο:

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.