Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Επανακρατικοποιήση δεν γίνεται πουθενά…στον κόσμο;

562774_264110043685423_100002592875518_537028_1608146439_n

Η φράση αυτή, που ειπώθηκε από τα χείλη του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά καταδεικνύει ξεκάθαρα σε όλους εμάς του έλληνες πολίτες ένα και μόνο, ο κ. Σαμαράς ψεύδεται ασυστόλως ενώπιον του ελληνικού λαού!

Η φράση αυτή που ειπώθηκε στην χθεσινή του ομιλία μας και απαντά στην πρόθεση- πρόταση του κ. Τσίπρα να εθνικοποιήσει τράπεζες και να χαράξει μια ανεξάρτητη εθνική πολιτική. Απογυμνώνει ξεκάθαρα τον κ. Σαμαρά από οποιαδήποτε προσπάθεια είχε, στο πρόσφατο παρελθόν καταβάλει, για να ανακτήσει κάποια ελάχιστα ψήγματα αξιοπιστίας, καταδεικνύοντας ολοκάθαρα την υποκριτική του στάση.

Είναι δυνατόν ο αρχηγός του πρώτου κόμματος  ο οποίος περιβάλλεται  από πλήθος εξειδικευμένων συμβούλων να μην γνωρίζει  τι συμβαίνει ,τώρα στην Αργεντινή  Η Αργεντινή λοιπόν επανακρατικοποίησε την πετρελαϊκή εταιρεία YPF, ιδιοποιούμενη το πλειοψηφικό μερίδιο 57,4% του ισπανικού κολοσσού Repsol (μάλιστα κ. Σαμαρά επανακρατικοποίησε) επικαλούμενη λόγους «εθνικής κυριαρχίας» σύμφωνα με δήλωση της προέδρου Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρσνερ.

Αλλά να ήταν μόνο αυτό! Το παράδειγμα της γαλλικής πόλης Γκρενόμπλ αποτελεί μια από τις πρώτες και ως εκ τούτου χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις ανάκτησης υπηρεσιών κοινής ωφέλειας από αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το παράδειγμα της γαλλικής πόλης ακολουθήθηκε  και σε άλλες χώρες της Ευρώπης ,Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

θα μπορούσε να επεκταθώ και άλλο με πλήθος παραδειγμάτων και αναφορών αλλά θα χανόταν ο ουσιαστικός λόγος που με παρακίνησε να γράψω αυτό το κείμενο.

Ο λόγος είναι λοιπόν ότι, τα καθεστωτικά κόμματα  έχουν τρομοκρατηθεί ,φοβούνται την αφύπνιση των Ελλήνων ψηφοφόρων η οποία δείχνει να εξελίσσεται με γεωμετρική πρόοδο πλέον. Αντιλαμβάνονται ότι η συντριβή τους είναι δεδομένη όταν στηθούν οι επόμενες κάλπες. Ποντάρουν στην μέχρι πρότινος άγνοια πολλών ψηφοφόρων.

Αποτέλεσμα ,ψεύδονται απροκάλυπτα με μόνο στόχο να ξεγελάσουν, να  παραπλανήσουν και εντέλει να τρομοκρατήσουν  όλους τους ανήμπορους να συνθέσουν μια ανεξάρτητη και προσωπική εκτίμηση της υφιστάμενης πολιτικής κατάστασης. Προσδοκούν έτσι, να αντλήσουν ψήφους ή τουλάχιστον να διατηρήσουν το υπάρχον εκλογικό ποσοστό τους ώστε να παραμείνουν στο πολιτικό παιχνίδι εξουσίας.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ένα και ανέλπιστα ευχάριστο. Ο ελληνικός λαός επιτέλους αφυπνίζεται και ανακτά την χαμένη του αξιοπρέπεια με πυγμή, αρνούμενος να συνεχίσει να είναι υπόδουλος ξένων και αλλότριων συμφερόντων. Αυτό τους κάνει να εκτίθενται ολοένα και περισσότερο.

Σίγουρα, οι επόμενες εβδομάδες ,είναι οι σημαντικότερες της μεταπολιτευτικής περιόδου και θα καθορίσουν τον μέλλον της χώρας  για πολλές δεκαετίες. Όλοι το αντιλαμβανόμαστε. Όμως, ακόμα ποιο σίγουρο είναι, ότι θα καθορίσουν την δική μας προσωπική αίσθηση αξιοπρέπειας  όταν μετά από χρόνια ανακαλέσουμε τις σημερινές ημέρες και πούμε στον εαυτό μας « είμαι περήφανος, γιατί δεν υπέκυψα στον φόβο και στάθηκα αντάξιος των προγόνων μου και της ιστορίας»

Με εκτίμηση

Δημήτρης Παπανικολάου

πηγή αιέν αριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.