Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Σεργκέι Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν τους αντάρτες στη Συρία ( Ο πόλεμος των ανακοινώσεων συνεχίζεται)

lavrovΤην πώληση ρωσικών όπλων στη Συρία υπερασπίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προμηθεύουν με όπλα του Σύρους αντάρτες προκειμένου να πολεμήσουν κατά της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.
«Δεν παραβιάζουμε κανένα διεθνή κανονισμό τηρώντας αυτά τα συμβόλαια», δήλωσε ο Λαβρόφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Τεχεράνη απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πώληση όπλων στη Συρία.
«Εκείνοι (οι ΗΠΑ) προσφέρουν όπλα και εξοπλισμό στη συριακή αντιπολίτευση τα οποία χρησιμοποιούνται στη μάχη κατά της κυβέρνησης της Δαμασκού», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός.
Είναι η πρώτη φορά που Ρώσος αξιωματούχος κατηγορεί τόσο ανοιχτά την Ουάσινγκτον ότι εξοπλίζει τους Σύρους αντάρτες.
Ο Λαβρόφ έκανε αυτές τις δηλώσεις έπειτα από συνάντηση που είχε στην Τεχεράνη με τον Ιρανό ομόλογό του Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τη συριακή κρίση, αλλά και τις επερχόμενες διαπραγματεύσεις στη Μόσχα μεταξύ του Ιράν και της Ομάδας 5+1 για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Ο Σαλεχί κατηγόρησε από την πλευρά του, στην ίδια συνέντευξη Τύπου, τις δυτικές και κάποιες αραβικές χώρες ότι «στέλνουν όπλα, ακόμη και δυνάμεις στη Συρία» για να «εμποδίσουν την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευθεί ο Σύρος πρόεδρος».
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.