Σελίδες

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

JSSNews: Η Τουρκία έτοιμη να εισβάλει στη Συρία για να σφάξει τους Κούρδους!

islamism

Το βόρειο μέρος της Συρίας, περιοχή όπου κυριαρχούν οι Κούρδοι, βρίσκεται στο σημείο να υποστεί εισβολή από τους ισλαμιστές (της κυβέρνησης) Τούρκους. Σε κάθε περίπτωση, αυτό υπαινίχθηκε ξεκάθαρα ο Τούρκος Πρωθυπουργός σήμερα το πρωί.

Κατ’αυτόν, ο εμφύλιος πόλεμος είναι ένα καλό «εργαλείο» για να εισβάλει και να σφάξει με ελευθέρα χέρια τον λαό που μισεί στο βαθύτερο σημείο της ψυχής του. Και με δεδομένο το τι γίνεται στη Συρία, θα μπορέσει να συντρίψει τους Κούρδους της Συρίας χωρίς καμία διεθνή καταδίκη!

Πρέπει να πούμε ότι εδώ και χρόνια (τουλάχιστον από το 1991), η Τουρκία πετάει τακτικά και παράνομα επάνω στη περιοχή αυτή. Χειρότερα: βομβαρδίζει τους τοπικούς αμάχους με το πρόσχημα ότι ζουν εκεί Κούρδοι αυτονομιστές.

Η παρουσία στη Συρία κουρδικών ομάδων που συνδέονται με το ΡΚΚ θα μπορούσε να αποτελέσει casus belli της Τουρκίας κατά της Συρίας. Το ΡΚΚ, μια κουρδική ομάδα που αναγνωρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την ΕΕ και την Τουρκία ως τρομοκρατική οργάνωση (ενώ η Χεζμπολάχ δεν είναι; Βρέστε το λάθος!) υπερασπίζεται όσο το δυνατόν κατά των σγαγών που ενορχηστρώνονται από την Άγκυρα.

Η ρητορική του κ. Ερντογάν σχετικά με τη Συρία γνώρισε μια αυξητική πολεμική τάση εδώ και 16 μήνες. Το ίδιο ισχύει τα τελευταία χρόνια και κατά του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας.

Στην πραγματικότητα, η πολιτική των «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες» είναι μια θλιβερή αποτυχία για το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Amos Lerah - JSSNews


Πηγή

infognomon politika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.