Σελίδες

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ρεν: Δεν δίνουμε τη λίστα των τιμών πώλησης της ελληνικής δημόσιας

Για “πλιάτσικο” κάνει λόγο ο Ν. Χουντής

Αρνητική απάντηση στο αίτημα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, να δημοσιοποιήσει τη «λίστα» τιμών πώλησης της δημόσιας ελληνικής περιουσίας και των δημοσίων επιχειρήσεων, έδωσε ο αρμόδιος κοινοτικός Επίτροπος Όλι Ρεν. «Δεν επιτρέπεται, για λόγους απορρήτου, να αποκαλύψει η Κομισιόν τις εκτιμώμενες τιμές που διαβίβασαν το υπουργείο Οικονομικών ή/και το ΤΑΙΠΕΔ, κάτι που δεν αποτελεί επ΄ ουδενί ευθεία παραβίαση της αρχής της διαφάνειας» αναφέρει ο κ. Ρεν στην απάντησή του, σε σχετική γραπτή ερώτηση του κ. Χουντή. Από την απάντηση του Επιτρόπου προκύπτει ότι, δεν υπάρχει μεν κοινοτική νομοθεσία που ν’ απαγορεύει την ευρεία κοινοποίηση τέτοιων στοιχείων, ωστόσο, τα εν λόγω στοιχεία έχουν ήδη δοθεί από την ελληνική κυβέρνηση στην Κομισιόν, το ΔΝΤ και στους υποψήφιους αγοραστές.

Σε δήλωση του ο κ. Χουντής υπογραμμίζει ότι:

«Η κυβέρνηση και τα κόμματα του μνημονίου όχι μόνο πωλούν την περιουσία του ελληνικού λαού, που θα έπρεπε να προστατεύουν ως εργαλείο ανάπτυξης της χώρας, αλλά κρατούν και ως επτασφράγιστο μυστικό τον κατάλογο με τις εκτιμώμενες αξίες των δημοσίων επιχειρήσεων και των άλλων περιουσιακών στοιχείων, που πρόκειται να ξεπουλήσουν μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Αυτό γίνεται για να μην αποκαλυφθεί το πλιάτσικο σε βάρος της δημόσιας περιουσίας, που έχουν συμφωνήσει με το ΔΝΤ και την ΕΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτά τα δήθεν στοιχεία, τα οποία δεν δίνουν στον ελληνικό λαό και στα ελληνικά πολιτικά κόμματα, όπως απαντάει ο κ. Ρεν, έχουν ήδη σταλεί στην Κομισιόν, το ΔΝΤ και φυσικά και στους υποψήφιους αγοραστές, αφού τα έχουν εμπιστευτεί σε διαχειριστές του τύπου της κ. Bubeníková, η οποία υποχρεώθηκε σε παραίτηση υπό το βάρος των κατηγοριών για διαφθορά όταν ξεπουλούσε τη δημόσια περιουσία και τις δημόσιες επιχειρήσεις στην πατρίδα της τη Σλοβακία. Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τις εκτιμώμενες τιμές πώλησης των περιουσιακών στοιχείων που ξεπουλιούνται, όχι μόνο γιατί το απαιτούν στοιχειώδεις κανόνες δημοκρατικής διαφάνειας, αλλά για να αντιληφθεί και ο ελληνικός λαός το μέγεθος της τεράστιας κλοπής που επιχειρείται σε βάρος του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ via real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.