Σελίδες

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Η Νέα Καθημερινότητα της Ψηφιο-Επικοινωνιακής Παγκοσμιοποίησης

Πολλά από τα πράγματα που θεωρούμε σήμερα «πρωτοποριακά και καινοτόμα» θα προκαλούν στα εγγόνια μας χαμόγελα συγκατάβασης. Θα θεωρείται ανέκδοτο το ότι κάποτε πηγαίναμε στο σουπερ μάρκετι να ψωνίσουμε με χρήματα ή ότι δεν έχουμε παντού σήμα για να λειτουργήσει το κινητό τηλέφωνο.

Ίσως, μάλιστα, στο μέλλον τα εγγόνια μας να γελούν κοιτώντας σε κάποια βιτρίνα τα «παλιά» χαρτονομίσματα και τις πιστωτικές μας κάρτες. ( …και αυτό δεν είναι καθόλου μα καθόλου καλό για τον ελεύθερα σκεπτόμενα άνθρωπο.
Για όσο ακόμη είναι Σκεπτόμενα Ελεύθερος, έστω και μέσα στην ψευδαίσθηση του MATIX )
Θα πρέπει, λοιπόν, να ανοίξουμε μια ιστορία του 2012 και να διαβάσουμε παρέα το κεφάλαιο για την «αρχή του τέλους» τραπεζογραμματίων και πιστωτικών καρτών. Εκείνη τη χρονιά, θα τους εξηγούμε, για πρώτη φορά, ο άνθρωπος μπόρεσε να πληρώσει λέγοντας απλώς το όνομά του στον ταμία του καταστήματος. ( Ω τι μεγάλο επίτευγμα !!! )
Πώς ξεκίνησε: Όλα ξεκίνησαν το 2010, όταν μία εταιρεία, η Square, εφήυρε τον φορητό αναγνώστη πιστωτικών καρτών. Επρόκειτο για ένα πολύ μικρό τετράγωνο πλαστικό που μπορούσε να προσαρμοστεί στην εσοχή των ακουστικών συσκευών όπως τα iPhone, iPad, το Αndroid ή οποιαδήποτε άλλη ταμπλέτα. Με μια απλή εφαρμογή ο κάτοχός του μπορούσε να «σκανάρει» την πιστωτική κάρτα οποιουδήποτε. H ύπαρξη του μικρού φορητού σκάνερ σήμαινε ότι ήταν δυνατόν να πληρωθούν οι πάντες με πιστωτική κάρτα: οι οδηγοί ταξί, οι μπέιμπι σίτερ, ο πλανόδιος πωλητής, ακόμα και τα παιδιά που αναλαμβάνουν να καθαρίσουν τον κήπο έναντι μερικών ευρώ για χαρτζιλίκι.
Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα. Η Square, βέβαια, εισπράττει το 2,75% κάθε συναλλαγής. Όμως, δεν έχει ετήσια ή μηνιαία συνδρομή ή οποιαδήποτε άλλη χρέωση για μηχανήματα κ.ο.κ., ενώ όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να προμηθευτεί τον αναγνώστη. Η εταιρεία λέει ότι δύο εκατομμύρια Αμερικανοί προμηθεύτηκαν το μικρό θαυματουργό πλαστικό.
Όμως, κάθε επιτυχία αντιγράφεται, όχι μόνο μία αλλά εκατοντάδες φορές. Έτσι εμφανίστηκαν στην αγορά και πολλά άλλα σκάνερ ανάγνωσης πιστωτικών καρτών. Επρόκειτο για την ίδια βασική ιδέα με μικρές διαφορές, κυρίως όσον αφορά τη αγορά στην οποία στοχεύει το καθένα και τα ποσοστά που εισπράττει η εταιρεία.
Το επόμενο βήμα: Ξαφνικά, όμως, εμφανίστηκε και ένα που ξεχώριζε από όλα τα άλλα.Το PayPal εισπράττει λίγο χαμηλότερο ποσοστό από τη Square και έχει πολύ πιο στέρεο τριγωνικό και ταυτόχρονα μεγαλύτερο αναγνώστη από αυτόν της Square.
Σήμερα, οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να εισπράξει αμοιβές ή το αντίτιμο κάποιου προϊόντος από πιστωτική κάρτα. Η Square, ωστόσο, πιστεύει ότι το μέλλον ανήκει αλλού: στο Pay With Square.
Ας πούμε, λοιπόν, ότι πηγαίνετε σε ένα κατάστημα ή ένα ζαχαροπλαστείο. Ο ταμίας, προτού σας δει, γνωρίζει ότι βρίσκεστε στο χώρο αφού το όνομα και η φωτογραφία σας έχουν εμφανιστεί στην οθόνη του iPad που κρατά. Επιλέγει στην οθόνη του τα αντικείμενα που θέλετε να αγοράσετε πατώντας τα σωστά εικονίδια στο iPad και… τώρα είναι η στιγμή της μαγείας. Για να πληρώσετε απλώς λέτε το όνομά σας.
Ο ταμίας συγκρίνει το πρόσωπό σας με τη φωτογραφία στην οθόνη της συσκευής και πληκτρολογεί το ΟΚ. Η συναλλαγή έχει ολοκληρωθεί. Ούτε μετρητά, ούτε κάρτες, ούτε καν υπογραφές. Δεν υπάρχει ανάγκη να βγάλετε το κινητό σας από την τσέπη.
Πρόκειται για μια καταπληκτική εμπειρία, επειδή είναι γρήγορη και άκοπη και αυτό είναι εξαιρετικά θετικό, αφού πιο ευχάριστη εμπειρία για τον καταναλωτή σημαίνει αυτομάτως περισσότερες πωλήσεις για τον έμπορο. Η εφαρμογή Register που διαθέτει ο έμπορος επιτρέπουν στον πωλητή να γνωρίζει αμέσως την ποσότητα, το προϊόν και τον χρόνο πώλησής τους και έτσι να ανανεώσει το στοκ άκοπα  και όλα αυτά δωρεάν.
Το μόνο που έχετε να κάνετε για να χρησιμοποιήσετε ένα τέτοιο σύστημα είναι να επιλέξετε τη φωτογραφία που προτιμάτε και να συνδέσει την πιστωτική του κάρτα. Η εφαρμογή με τη βοήθεια του GPS (συστήματος προσδιορισμού θέσης μέσω δορυφόρου) σας επιτρέπει να ανακαλύψετε άμεσα τα καταστήματα που διαθέτουν το Pay With Square.
Ειδικές εκπτώσεις: Πριν από ένα μήνα, η Square αναβάθμισε το σύστημά της για να κάνει την εμπειρία ακόμα πιο ευχάριστη για τον καταναλωτή. Σήμερα, λοιπόν, οι έμποροι μπορούν να προσφέρουν ειδικά εκπτωτικά κουπόνια σε όποιον επισκέπτεται την επιχείρησή τους για πρώτη, δέκατη ή εκατοστή φορά και γενικά να μοιράσουν πολλά δώρα. Ο κατάλογος με το τι μπορείτε να κερδίσετε κάθε φορά σε κάθε κατάστημα εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού σας τηλεφώνου, μαζί με τον χάρτη των καταστημάτων που έχουν εγκαταστήσει το συγκεκριμένο σύστημα πληρωμών.
Οι έμποροι γνωρίζουν τα πάντα για σας: Βέβαια, όπως κάθε καινοτομία και αυτή έχει θετικά και αρνητικά. Από το σύστημα PayWithSquare θα επωφεληθούν μόνο καταστήματα συγκεκριμένου μεγέθους, αφού επιβάλλει τη χρήση του iPad ως ταμειακής μηχανής, και καθιστά αναγκαία την καταγραφή κάθε αντικειμένου που πωλείται μέσα στο μαγαζί. Η εγγραφή όλων αυτών των πληροφοριών μπορεί να αποδειχθεί κουραστική.
Σύμφωνα με τη Square, 75.000 καταστήματα χρησιμοποιούν το σύστημα. Ακόμα ο αριθμός δεν είναι μεγάλος αλλά σίγουρα είναι ελπιδοφόρος. Αλλωστε το σύστημα είναι απλό για καταναλωτή και έμπορο. Η εκδοχή που προσφέρει το Paypal, που ονομάζεται PayPal Local μπορεί να λειτουργήσει με τις υπάρχουσες ηλεκτρονικές ταμειακές μηχανές, γεγονός που θεωρείται σημαντικό πλεονέκτημα.
Οι καταστηματάρχες που χρησιμοποιούν το σύστημα παραδέχονται ότι είναι ευχαριστημένοι με τον νέο τρόπο πληρωμής αν και καμία φορά οι παραξενιές της πελατείας τους κάνουν πιο δύσκολα τα πράγματα. Πολλοί αντί να βάλουν τη δική τους φωτογραφία – κάτι που επιβάλλεται προκειμένου να ελεγχθεί η ταυτότητα του καταναλωτή προτιμούν να βάλουν αυτή της γάτας τους ή ένα λουλούδι δυναμιτίζοντας έτσι την ασφάλεια των συναλλαγών.
Φυσικά είναι προφανές ότι εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα συστήματα πληρωμής καταστρέφετε ολοσχερώς οποιαδήποτε ιδιωτικότητα -πιστεύατε τουλάχιστον- ότι σας είχε απομείνει. Οι έμποροι γνωρίζουν πότε και σε ποιο κατάστημα μπήκατε, ποια πράγματα επιλέξατε και αγοράσατε, αν το κάνατε, το μέγεθός σας ακόμα και τα χρώματα που προτιμάτε.
Βέβαια, κατά πάσα πιθανότητα αυτά τα γνωρίζουν εδώ και χρόνια, απλώς τώρα το διαφημίζουν ως διευκόλυνση της αγοραστικής σας εμπειρίας. Αν αυτά δεν σας ανησυχούν, τότε ανοίγετε μπροστά σας ένα πραγματικά νέος θαυμαστός κόσμος άνεσης και οικονομίας. Τα προγράμματα «loyalty» που ευνοούν αυτά τα συστήματα θα κάνουν ό,τι όλο και πιο πολλοί έμποροι κάνουν, το παν για να σας ευχαριστήσουν.
Περισσότερο από όλα, το Pay With Square και τα υπόλοιπα συστήματα του είδους ανοίγουν ένα παράθυρο στο μέλλον. Ένα μέλλον όπου η μοναδική θέση για το πορτοφόλι θα είναι τα σκουπίδια, αφού το μόνο που θα χρειαζόμαστε είναι το κινητό μας.
© The New York Times

6

Η Ε.Ε. έχει ήδη δημιουργήσει το κανονιστικό πλαίσιο για το ηλεκτρονικό χρήμα από τις αρχές του 2010. Το βασικό χαρακτηριστικό του ηλεκτρονικού χρήματος είναι ότι είναι ΕΠΩΝΥΜΟ. Η ικανότητα του να φέρει κάποιος ένα χρηματικό ποσό μαζί του δεν θα έχει πλέον ως χαρακτηριστικό την ανωνυμία. Το να έχω ένα ποσό πάνω μου μου έδιδε ένα βαθμό ελευθερίας.
Οι επικυρίαρχοι δεν το θέλουν αυτό. Με το ηλεκτρονικό χρήμα, καταργείται και αυτή η ελευθερία, προς όφελος του ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ από μία ενιαία αρχή.
Στην Ελλάδα η ψηφιακή κάρτα συναλλαγών και η ψηφιακή κάρτα για τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς έχει αρχίσει να συζητείται έντονα. Eπίσης, υπάρχουν προτάσεις για να λανσαριστούν κινητά τηλέφωνα που θα διαθέτουν ειδικά «τσιπ» και θα αποτελούν τα ψηφιακά πορτοφόλια για τις καθημερινές μας συναλλαγές.
Από τη Σουηδία ως το… Αφγανιστάν οι ψηφιακές συναλλαγές αποτελούν πλέον καθημερινότητα
Στην εποχή των σχεδόν 7 δισεκατομμυρίων ανθρώπων του πλανήτη και των 182 επίσημων διαφορετικών νομισμάτων σε 192 μέλη-χώρες των Hνωμένων Eθνών η διείσδυση των κινητών τηλεφώνων και του Διαδικτύου διαμορφώνει το τοπίο των ψηφιακών συναλλαγών σε αυτό που αποκαλείται «καθημερινότητα της ψηφιο-επικοινωνιακής παγκοσμιοποίησης».
Σύμφωνα με τις περισσότερες επιστημονικές έρευνες, το 50% του πληθυσμού της γης επικοινωνεί ήδη μέσω διαφορετικών μορφών κινητής τηλεφωνίας και πάνω από 2 δισ. ανθρώπων έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
Mε άλλα λόγια, το δίκτυο των ηλεκτρονικών συναλλαγών και οι χρήστες του είναι ήδη… στημένα.
Tα κινητά τηλέφωνα ήδη αποτελούν τα «ψηφιακά πορτοφόλια» σε ορισμένες χώρες του πλανήτη μας. Eνα εντυπωσιακό παράδειγμα είναι το… Aφγανιστάν, όπου το 2001 η διείσδυση των κινητών τηλεφώνων από 0% έφτασε στο 30%, με αποτέλεσμα πάνω από το 95% των Aφγανών που δεν είχαν τραπεζικούς λογαριασμούς να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους ψηφιακά μέσω κινητών τηλεφώνων.
Ειδικότερα, περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί στο Aφγανιστάν έλαβαν ψηφιακά τους μισθούς τους μέσω του κινητού τηλεφώνου, στη συνέχεια δε οι ίδιοι μετέφεραν τις αμοιβές τους στις οικογένειες τους χρησιμοποιώντας την υπηρεσία μηνυμάτων της κινητής τηλεφωνίας. Στην Kένυα, μία εταιρεία ανέπτυξε ένα λογισμικό για τη μεταφορά χρημάτων μέσω κινητού τηλεφώνου.
Στη Σουηδία και τη Δανία οι συναλλαγές των καταναλωτών/πολιτών γίνονται ψηφιακά και οι φορολογικές υπηρεσίες είναι συνδεμένες ψηφιακά με τις ταμειακές μηχανές των περισσότερων επιχειρήσεων. Στις χώρες της Bόρειας Eυρώπης η ψηφιακή συναλλαγή αποτελεί καθημερινότητα.
Η παραπλάνηση και η προπαγάνδα (διάβασε Προπαγάνδα και Μάζα) σε όλο της το μεγαλείο. Δήθεν δεν μπορούν να πατάξουν την παραοικονομία. Αυτοί που δημιούργησαν την παραοικονομία, είναι οι ίδιοι που θέλουν το τσιπάρισμα και ήδη το προωθούν σιγά σιγά και με πλάγιους τρόπους ως είθισται Αυτό που ενδιαφέρει ένα τέτοιο σύστημα είναι να καταγράφει, να εποπτεύει, να ελέγχει, να υπάρχει «διαφάνεια», δηλ ξεγύμνωμα, πλήρης αποκάλυψη των πάντων. Να καταργηθεί η έννοια της ιδιωτικότητας, της προσωπικής ζωής, της ατομικότητας, όλα φόρα-παρτίδα.
Η ζωή του ανθρώπου βορά στις ορέξεις των επικυρίαρχων και μάλιστα με την συμφωνία των θυμάτων-αμνών-προβάτων  …

5 7

Μην ξεχνάς ούτε στιγμή … αυτοί κάνουν την δουλειά τους κι εσύ την δική σου. Διάβασε και πράξε αναλόγως

Ανακεφαλαίωση: Η Τέχνη της Ελευθερίας!
Αν διαρρήξουμε τις αντιληπτικές συμβάσεις, μας δίνεται η δυνατότητα να περάσουμε πέρα απ’ τα σύνορα και να βουτήξουμε μέσα στο αδιανόητο. Αυτή η βουτιά ονομάζεται «πέρασμα των μάγων». Μερικές φορές αποκαλείται και «αφηρημένη πτήση», γιατί πραγματικά συνεπάγεται ένα πέταγμα από την πλευρά του συγκεκριμένου, του φυσικού, στην πλευρά της διευρυμένης αντίληψης και των απρόσωπων – αφηρημένων μορφών.
Αιθέρας vs Σχετικότητα και orgonites : Ανάμεσα στους επιστήμονες του 19ου αιώνα που υπεράσπιζαν τη θεωρία του Αιθέρα ήταν ο Никола Тесла, (Νίκολα Τέσλα). Ο Tesla θεωρούσε πως, «Ένας ασύρματος πομπός δεν παράγει ερτζιανά κύματα, τα οποία είναι ένας μύθος, αλλά ηχητικά κύματα στον αιθέρα, που συμπεριφέρονται με κάθε τρόπο σαν αυτά στον αέρα, εκτός από το ότι, λόγω της μεγάλης ελαστικής δυνάμεως και εξαιρετικά μικρής πυκνότητας του μέσου, η ταχύτητα τους είναι αυτή του φωτός».
Οργονίτες, Η Ενεργειακή Δύναμη:  Ένα μυστικό που δεν είναι μυστικό. Πολεμείστε την λεγόμενη Νέα Τάξη Πραγμάτων Τώρα:  Βρείτε τι δεν θέλουν να ξέρετε. Κάντε τι δεν θέλουν να κάνετε. Υπάρχει ένα μυστικό, που δεν είναι μυστικό, πολύ απλό και αποτελεσματικό που χρησιμοποιείτε σε όλον τον πλανήτη από όσους το έχουν ανακαλύψει και χρησιμοποιούν τα ευεργετικά του αποτελέσματα, στην καθημερινότητα τους και στην υγεία τους.
Οι δυνάμεις της λεγόμενης Νέας Τάξης, φοβούνται τους ΟΡΓΟΝΙΤΕΣ περισσότερο από κάθε τι, γιατί δουλεύει σε πολλά επίπεδα και εξουδετερώνει τις αρνητικές ενέργειες (DOR) που εστιάζονται πάνω στους ανθρώπους σε Παγκόσμιο επίπεδο. Σκεφτείτε.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.