Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Καταδικάστηκαν επιχειρηματίες για κομπίνα σε βάρος του ΟΑΕΔ

 

Με δέλεαρ τα επιδοτούμενα προγράμματα στις επιχειρήσεις για την πρόσληψη ανέργων...
μέσω του ΟΑΕΔ, μεγάλος όμιλος παραγωγής και εμπορίας ενδυμάτων εξαπάτησε το δημόσιο, αποκομίζοντας 335.000 ευρώ.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του directnews.gr, οι δυο ιδιοκτήτες του ομίλου (πατέρας και γιος), μαζί με το λογιστή τους, κρίθηκαν, ομόφωνα, ένοχοι από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας και καταδικάστηκαν – κατά περίπτωση – σε συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών ο καθένας για πλαστογραφία, έκδοση ψευδών βεβαιώσεων και ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση ήταν και δυο πρώην υπάλληλοι του ΟΑΕΔ, (ένας άνδρας και μια γυναίκα), οι οποίοι την επίδικη εκείνη περίοδο κατείχαν διεθυντικές θέσεις στον Οργανισμό.
Οι ίδιοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ισχυριζόμενοι ότι εξαπατήθηκαν από τους συγκατηγορουμένους - εργοδότες, καθώς δε γνώριζαν πως τα συγκεκριμένα έγγραφα που τους προσκομίσθηκαν ήταν πλαστά.
Ωστόσο, δεν έπεισαν το Δικαστήριο και τελικά καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 5 ετών ο καθένας με τριετή αναστολή.
Πώς «έτρωγαν» τα λεφτά
Τον συγκεκριμένο όμιλο επιχειρήσεων παραγωγής και εμπορίας ενδυμάτων , που δραστηριοποιούνταν στην αγορά την περίοδο 1991 - 1996, φέρεται να απάρτιζαν πέντε επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούσαν 200 εργαζόμενους.
Με βάση αυτά τα στοιχεία οι κατηγορούμενοι κατάφεραν να εισπράξουν 335.000 ευρώ από επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ, για νέες θέσεις εργασίας.
Μετά από καταγγελίες όμως και έρευνα που διεξήγαγε το ΣΔΟΕ, αποδείχθηκε ότι οι τρεις από τις πέντε εταιρείες ήταν “φαντάσματα” και στις υπόλοιπες δύο εργάζονταν μόνον τριάντα άτομα…

planet-greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.