Σελίδες

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Το Ισραήλ, «κρυφή ερωμένη» της Ρωσίας του Πούτιν

Παράθεση του Όργουελ: «Η πολιτική γλώσσα στοχεύει να κάνει εύλογα τα ψεύδη, αξιοσέβαστες τις δολοφονίες, και να δώσει εμφάνιση στερεότητας σε ό, τι είναι μόνο αέρας».

Η Ρωσία του Πούτιν είναι όλο και πιο δραστήρια στη Μεσόγειο, όπως το αποδεικνύει πολύ καλά η μελέτη του Ίγκορ Ντελανοέ, Βοηθού Ερευνητή στο Ίδρυμα Στρατηγικών Ερευνών και Διδάκτωρ Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, στο Πανεπιστήμιο της Νίκαιας Sophia-Antipolis.

http://www.frstrategie.org/barreFRS/publications/rd/2010/RD_201006.pdf

Η παρουσίασή του με τίτλο «Ρωσία και Ισραήλ: μεταξύ αμοιβαίας δυσπιστίας και διμερούς συνεργασίας» αποκαλύπτει μια σειρά από ελάχιστα γνωστά στοιχεία.

Εμπορικές συναλλαγές σε άνθηση: πρώτες ύλες έναντι προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, έκρηξη του τουρισμού, πώληση υπερσύγχρονων όπλων από το Ισραήλ, και πάνω απ 'όλα, περισσότερο από το ήμισυ των ισραηλινών εισαγωγών προέρχονται από τη Ρωσία, ό τι χρειάζεται για να μείνουν καλοί φίλοι.

Φυσικά δεν πρέπει να προκαλέσουν τους Αμερικανούς! Πρέπει όλα αυτά να γίνουν διακριτικά.

Ο αγώνας κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας αποτελεί το πεδίο για το οποίο οι Ρώσοι και οι Ισραηλινοί έχουν πολύ πιθανώς τα πιο κοινά συμφέροντα.

Και οι δύο χώρες βρίσκονται σε πόλεμο εναντίον του ίδιου εχθρού, αλλά όχι ακριβώς με τους ίδιους στόχους: για τους Ρώσους, πρόκειται να διασφαλιστεί και να σταθεροποιηθεί το Βόρειο Καύκασο, ενώ για το Ισραήλ, το διακύβευμα είναι η επιβίωση του Κράτους.

Απαράκαμπτος παίκτης στην πολιτική ζωή του Ισραήλ, η ισραηλο-ρωσική κοινότητα χαρακτηρίζεται όμως, με έναν τρόπο ζωής και συνήθειες που τη διαφοροποιούν από τους άλλους Ισραηλινούς πολίτες της περιοχής λόγω της ρωσικής καταγωγής της.

Αυτή η «ρωσική εξέλιξη» του Ισραήλ αλλάζει τα δεδομένα στη Μέση Ανατολή και φωτίζει λίγο περισσότερο για το τι συμβαίνει στη Συρία.

Πηγή

infognomonpolitics.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.