Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ FAST TRACK ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

fast-truck-kriti

Την ώρα που ομάδα πολιτών υψώνει τείχος στις επενδύσεις Fast Track, που προορίζονται στην Κρήτη, το θέμα φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο την Πέμπτη και σε σχετική ανακοίνωση του Μιχάλη Κριτσωτάκη επισημαίνεται:

Μετά και την υπαγωγή στον αντισυνταγματικό νόμο 3894/2010 για τις Στρατηγικές Επενδύσεις (fast track) των τριών επενδυτικών προτάσεων Βιομηχανικών ΑΠΕ στην Κρήτη, στην οποία με περίεργη σπουδή, παραμονές εκλογών, προχώρησε η τότε υπηρεσιακή κυβέρνηση, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Μιχάλης Κριτσωτάκης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων, Επίκαιρη Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με θέμα: «Κίνδυνος για το μέλλον της Κρήτης και των κατοίκων της οι "fast track" επενδύσεις βιομηχανικών ΑΠΕ» με την οποία ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να παγώσουν οι διαδικασίες έως ότου εξεταστεί το νόμιμο των διαδικασιών αδειοδότησης των παραπάνω αναφερόμενων επενδυτικών σχεδίων; Θα προχωρήσετε, έστω και τώρα, στον αναγκαίο αναπτυξιακό και χωροταξικό σχεδιασμό που θα συνεκτιμά τις ανάγκες όλων των παραγωγικών τομέων, την ενεργειακή αυτάρκεια και την προστασία του περιβάλλοντος;

Γιατί η Invest in Greece αρνήθηκε να παραχωρήσει στοιχεία των προαναφερόμενων επενδύσεων στους φορείς του νησιού; Θα προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε η κοινωνία και οι φορείς της Κρήτης να ενημερωθούν για τα επενδυτικά αυτά σχέδια;

Μπλόκο

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι εκστρατεία συσπείρωσης των πολιτών και συγκέντρωσης υπογραφών, με τελικό στόχο της προσφυγή στη δικαιοσύνη. Η ομάδα των πολιτών ετοιμάζεται για ολομέτωπη σύγκρουση απέναντι σε τέτοιου τύπου επενδύσεις και ήδη υπάρχους επαφές με νομικούς για προσφυγές στο ΣτΕ.

Τους τελευταίους μήνες, έχουν ενταχθεί στο νόμο για την ταχεία αδειοδότηση στρατηγικών επενδύσεων εφτά έργα, εκ των οποίων τα τρία αφορούν στην ενέργεια και συγκεκριμένα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Πρόκειται για δύο αλυσίδες αιολικών σταθμών, η μια σε 33 κι η άλλη σε 36 βουνοκορφές της Κρήτης και στους 4 νομούς κι ένα ηλιοθερμικό σταθμό σε έκταση περίπου 3.000 στρεμμάτων σε οροπέδιο της Σητείας.

prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.