Κατά τη διάρκεια της ώρας των ερωτήσεων στο Washington Institute για την Πολιτική στην Εγγύς Ανατολή με θέμα «Πως να δημιουργηθεί συντονισμός για την πρόληψη ενός ιρανικού πυρηνικού ξεσπάσματος" ο διευθυντής της έρευνας στην φιλικά προσκείμενη για το Ισραήλ δεξαμενή σκέψεως του συγκεκριμένου Ινστιτούτου άφησε να εννοηθεί ότι μία επίθεση τύπου Περλ Χάρμπορ μπορεί να είναι απαραίτητη για να αναγκάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να πάνε σε πόλεμο κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.
"Ειλικρινά πιστεύω ότι η έναρξη μιας κρίσης είναι πολύ δύσκολη», δήλωσε ο Patrick Clawson, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι θα συνέβαινε αν οι διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη αποτύχουν. "Και είναι πολύ δύσκολο για μένα να δω πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες ... εεε ... ο Πρόεδρος μπορεί να μας πάει σε πόλεμο με το Ιράν."
Κατά συνέπεια,ο Clawson είπε ότι οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι «ο παραδοσιακός τρόπος που η Αμερική οδηγείται σε πόλεμο είναι ότι καλύτερο για τα συμφέροντα των ΗΠΑ."
Περιέργως,αφού διηγήθηκε μια σειρά αμφιλεγόμενων περιστατικών της αμερικανικής ιστορίας - η επίθεση στο Περλ Χάρμπορ, η βύθιση του Lusitania, το περιστατικό στον Κόλπο του Tonkin π, και η ανατίναξη του USS Maine - δήλωσε ότι οι πρόεδροι των ΗΠΑ "έπρεπε να περιμένουν για κάτι "μεγάλο" «πριν από τη λήψη της απόφασης να πάνε την Αμερική σε πόλεμο.
"Έτσι, αν στην πραγματικότητα οι Ιρανοί δεν συμβιβαστούν," κατέληξε με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του, "θα ήταν καλύτερα εάν κάποιος άλλος ξεκινούσε τον πόλεμο."
Μην ξεχνάμε τις γενικές επιθέσεις εναντίον αμερικανικών πρεσβειών ανά την υφήλιο με αποκορύφωμα την δολοφονία του πρέσβη στη Λιβύη, και ότι ο διάσημος Γάλλος δημοσιογράφος Τιερί Μεισάν, κατγόρησε ευθέως ότι πίσω από την αντι-ισλαμική ταινία βρίσκονται οι Ισραηλινοί.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.