Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Για μία ακόμη φορά οι καταγγελίες των αναρχικών για αστυνομική βία καταρρίπτονται


RIOTS4

Καταρρίπτονται από τον ιατροδικαστή οι καταγγελίες που έκαναν άτομα του αναρχο-αντιεξουσιαστικού χώρου στην βρετανική εφημερίδα Guardian για βασανισμό 15 κρατούμενων αντιεξουσιοαστών από Αστυνομικούς στα τέλη του προηγούμενου μήνα.

Όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής που εξέτασε τα άτομα που έκαναν τις καταγγελίες σύμφωνα με την ιστοσελίδα parapolitika.gr η ιατροδικαστική έρευνα που παρήγγειλε ο ανακριτής μετά την προσαγωγή των 15
αντιεξουσιαστών, διαπιστώνει ότι ουδέποτε υποβλήθηκαν σε ηλεκτροσόκ και σε βασανισμούς με αναπτήρες αφού δεν φέρουν κανένα έγκαυμα.

Το μόνο που καταγράφεται είναι ορισμένες εκδορές προερχόμενες από την προηγηθείσα συμπλοκή
των αντιεξουσιαστών με τις αστυνομικές δυνάμεις, στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν και αστυνομικοί .

Για την ιστορία πριν από δύο εβδομάδες αναρχικοί και μέλη της Χρυσής Αυγής συγκρούστηκαν στην πλατεία Αμερικής. Η Αστυνομία κλήθηκε να παρέμβει και οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα η σύγκρουση να γενικευτεί και να γίνουν προσαγωγές. Στη ΓΑΔΑ προσήχθησαν 15 άτομα εκ των οποίων κανένα δεν υπέβαλε μήνυση ή καταγγελία ότι υπέστη βασανισμό.

Οκτώ από αυτούς , όταν μεταφέρθηκαν την επομένη στον ανακριτή, διατύπωσαν προφορικώς παράπονα πως τους κακομεταχειρίστηκαν με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας να ζητήσει αμέσως ιατροδικαστική έρευνα. Εν τω μεταξύ τα άτομα αυτά μετέφεραν τις εμπειρίες τους στην βρετανική εφημερίδα Guardian η οποία παρουσίασε την συμπεριφορά των Ελλήνων Αστυνομικών όπως αυτή των Αμερικανών δεσμοφυλάκων στις φυλακές του Abu Graib ξεφτιλίζοντας την χώρα με ψεύδη και φανταστικές καταγγελίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει στο παρελθόν καταφέρει να παγιδεύσει και την ελληνική κυβέρνηση με την υποτιθέμενη δολοφονία του Πακιστανού Μοχάμεντ Καμράν Αντίφ ο οποίος είχε
συλληφθεί από την Αστυνομία στις 26 Σεπτεμβρίου του 2009 για απόπειρα βιασμού και ανθρωποκτονίας σε βάρος ανηλίκου ομοεθνή του και παραπέμφθηκε στον ανακριτή.

Ο Πακιστανός είχε γίνει αντιληπτός από τον αδελφό του ανήλικου, ο οποίος και τον ξυλοκόπησε ενώ μετά οι συγγενείς του Πακιστανού ανήλικου κάλεσαν την Αστυνομία για να συλλάβει τον Μοχάμεντ Καμράν Αντίφ πράγμα που έγινε στις 26 Οκτωβρίου. Την 1η Οκτωβρίου 2009, μετά την απολογία του, ο Μοχάμεντ Καμράν Αντίφ αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Την 9η Οκτωβρίου 2009 και ώρα 17.00 ο Μοχάμεντ Καμράν Αντίφ βρέθηκε νεκρός εντός της οικίας του, από τον αδελφό του. Στις 10 Οκτωβρίου 2009 πραγματοποιήθηκε νεκροψία από δύο ιατροδικαστές, ενώ ενημερώθηκε και ο αρμόδιος εισαγγελέας. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά ο θάνατός του Μοχάμεντ Καμράν Αντίφ δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, αλλά σε ενδογενή αίτια (πνευμονικό οίδημα).

Τα συμπεράσματα δικά σας….

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.