Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Μουσουλμάνοι κατέλαβαν σχολείο, επειδή δεν έχει χριστιανό δάσκαλο

Είναι πάρα πολλές οι φορές που έχουμε καταγγείλει την εγκληματική αδιαφορία των Ελληνικών αρχών και του αθηναϊκού κράτους απέναντι στην Θράκη. Είναι άλλες τόσες οι φορές που μεταφέραμε την αγωνία των κατοίκων της περιοχής (χριστιανών και μουσουλμάνων) για την εγκατάλειψη της Θράκης. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, αυτό το κράτος δεν έχει απαντήσει, ούτε έχει κατανοήσει το έγκλημα που συντελείται στη Θράκη, λόγω της δικής του απουσίας.

Σήμερα καταγγέλουμε και πάλι αυτή την αδιαφορία, που τείνει πλέον να χαρακτηριστεί ως "σύστημα" των Αθηνών και των εκεί καρεκλοκένταυρων, που αδιαφορούν παντελώς για τα συμβαίνοντα στην ακριτική αυτή περιοχή. Καταγγέλουμε την κραυγή αγωνίας των κατοίκων της Οργάνης, οι οποίοι εξαναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του δημοτικού σχολείο Οργάνης στην Κομοτηνή, έως ότου βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με την υποστελέχωση σε εκπαιδευτικό προσωπικό προχώρησαν από το πρωί της Τρίτης γονείς και μαθητές.

Οι κάτοικοι, μιάς από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας μας, αποφάσισαν να κλείσουν το σχολείο επειδή μέχρι και σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί δάσκαλος του Ελληνόγλωσσου προγράμματος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η παράδοση της διδακτέας ύλης στους εγγεγραμμένους μαθητές. 

Εμείς να σημειώσουμε για τους εξ Αθηνών κυβερνώντες πως το σχολείο βρίσκεται εντός της Ελληνικής Επικράτειας και όχι στην Τουρκία. Ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένοι οι αρμόδιοι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας, να τοποθετήσουν και να αποστείλουν τον αρμόδιο δάσκαλο, έτσι ώστε να είναι σύνομοι, αλλά και να μην δημιουργούν κάκιστες εικόνες τις οποίες εκμεταλλεύεται στο έπακρο το τουρκικό προξενείο.

Αν και αμφιβάλουμε πως θα εισακουστούμε, στο σημείο αυτό θέλουμε να τονίσουμε πως σήμερα συντελείται ένα εθνικό έγκλημα εις βάρος της Θράκης και του Ελληνισμού. Γραφειοκράτες υπάλληλοι, "άρχοντες" της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και κυβερνητικά στελέχη, κρύβονται πίσω από διοικητικές αποφάσεις ή επικαλούνται άρνηση ελαστικής λειτουργίας στις αποφάσεις τους κι έτσι κατορθώνουν το ακατόρθωτο: να αποσύρουν το Ελληνικό κράτος από μία Ελληνική περιοχή. Δυστυχώς, η φοβικότητα προς το τουρκικό προξενείο, αλλά και η έλλειψη πρωτοβουλίας υπαλλήλων των αρμοδίων αρχών δημιουργούν συνθήκες κατάλληλες για την αλλαγή της εικόνας όσον αφορά την κυριαρχία της Ελλάδας στην περιοχή. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν είναι το τουρκικό προξενείο που εφορμά, αλλά η Ελλάδα που εγκαταλείπει ένα σχολείο και μουσουλμάνους γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να κάνουν μαθήματα στα Ελληνικά!!!

Επιτέλους, κάποιος ας αναλάβει τις ευθύνες του και όχι μόνο τον μισθό του...

Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.