Η είδηση αναφέρεται από τεκμηριωμένη πολιτική πηγή, η οποία λέει στην Αλ-Share daily ότι o Νταβούτογλου ζήτησε από αξιωματούχους της Υεμένης να δημιουργήσει ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης για τον λεγόμενο Ελύθερο Στρατό της Συρίας (FSA).
" Η Σαναά δεν έχει ακόμη απαντήσει στο αίτημα της Τουρκίας", δήλωσε η πηγή που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του λόγω της ευαισθησίας του θέματος. Η πηγή αποκάλυψε επίσης ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έχει επίσης συζητήσει με αξιωματούχους της Υεμένης για την αγορά ρωσικών όπλων για τον FSA. Τη Δευτέρα, ο Πρέσβης της Συρίας στην Τεχεράνη Χαμέντ αλ-Χασάν δήλωσε ότι η Τουρκία είναι το εκκόλαπτήριο νέων συνωμοσιών κατά της Συρίας.
«Η Τουρκία προσπαθεί να ανασυστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία στην περιοχή", δήλωσε ο Χασάν σε μια διάσκεψη με θέμα «Εξελίξεις στη Συρία», που πραγματοποιήθηκε στο Σαρίφ University of Technology της Τεχεράνης. "Όταν το Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Τουρκία κέρδισε τις τουρκικές βουλευτικές εκλογές, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε τη νίκη του κόμματός του προς τους λαόύς της Συρίας, της Αιγύπτου, του Μαρόκου, της Κεντρικής Ασίας και των Βαλκανίων που ήταν κάποτε τμήματα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας," σημείωσε.
"Η Τουρκία έχει ξεκινήσει συνωμωτικά σχέδια κατά της Συρίας, ενώ εμείς (Συρία και Τουρκία) είχαμε καλές σχέσεις στο παρελθόν.Η Άγκυρα και η Δαμασκος είχαν υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας και προγραμματίζαν να ακυρώσουν θεώρησεις βίζας (ο εις για τους πολίτες του άλλου).
Ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Τουρκίας και Συρίας ανήλθε σε δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά η χώρα (Τουρκία) συνωμωτεί κατά της Συρίας », είπε, αναφέροντας ότι οι φαινομενικά αντιφατικές αποφάσεις και ενέργειες της Άγκυρας είναι στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα των ίδιων επιδιώξεων της Τουρκίας, δηλαδή, η αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.