Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Σκοπιανός ΥΠΕΞ: Με την επιστολή, Μνημόνιο Αβραμόπουλου, δημιουργείται δυνατότητα για υπέρβαση των διαφωνιών.


«Θέλουμε ευρωπαϊκές σχέσεις με Ευρωπαίους γείτονες»έγραψε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι, στο «διπλωματικό ημερολόγιο» που τηρεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, σχετικά με την επιστολή που τού απέστειλε ο ομόλογός του της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στο «διπλωματικό ημερολόγιό» του, ο κ.Πόποσκι αναφέρεται συνοπτικά στην επιστολή που έλαβε από τον κ. Αβραμόπουλο, στην οποία ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας προτείνει προς την ΠΓΔΜ τη συνυπογραφή Μνημονίου Κατανόησης.

«Ληφθείσα προχθές επιστολή, από ομόλογο: Αναγγελθείσα στην Αθήνα, αναμενόμενη στα Σκόπια. Μάς χαροποιεί το ότι έρχεται απάντηση στην επιστολή και τις πρωτοβουλίες που παρουσιάσαμε. -Τη χαιρετίζουμε» έγραψε ο κ.Πόποσκι.
«Με την επιστολή, Μνημόνιο Κατανόησης (δημιουργείται) δυνατότητα για υπέρβαση των διαφωνιών.
Καλό είναι να συνεννοηθούμε: -Καλοί γείτονες καταβάλλουν προσπάθειες για να μειωθεί αμοιβαία το αίσθημα απειλής, -Από κοινού σέβονται κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα και προωθούν διασυνοριακή σύνδεση, -Υιοθετούν αποφάσεις οι οποίες σέβονται τις δημοκρατικές αρχές και το κράτος δικαίου, και εντός και εκτός της χώρας, -Σέβονται απόλυτα όλες τις νωρίτερα αναληφθείσες δεσμεύσεις, -Μεριμνούν για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και σέβονται τα συναισθήματα και δικαιώματα των πολιτών τους και του γείτονα» αναφέρει ο κ.Πόποσκι και ολοκληρώνει με τη φράση: «Θέλουμε ευρωπαϊκές σχέσεις με Ευρωπαίους γείτονες»
ProtoThema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.