Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Οι ακτιβιστές της Ερθρόμαυρης Συμμαχίας έστησαν οδοφράγματα για να εμποδίζουν τη διέλευση της Χρυσής Αυγής

Οι ακτιβιστές στο σημείο του οδοφράγματος


Οι έλληνες να γιορτάσουν στη δίκη τους χώρα Οι ακτιβιστές στο σημείο του οδοφράγματος
Οι λεγόμενοι ακτιβιστές της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας με πανό και αλβανικές σημαίες προσπαθούν να εμποδίσουν τη διέλευση των ελλήνων προς την Κλεισούρα. Οι διαμαρτυρόμενοι είναι συνολικά 50 και φορώντας τα αλβανικά εθνικά σύμβολα έχουν στήσει οδοφράγματα στη γέφυρα του Δραγώτη στο δρόμο που οδηγεί στο Μοναστήρι της Κλεισούρας. Η γέφυρα αυτή βρίσκεται στο όριο που χωρίζει το Τεπελένι από την περιοχή της Πρεμετής.

Ο Γενικός Γραμματέας της AKZ, Myslym Pasha, σήμερα στην εφημερίδα «Panorama» είπε ότι "η εκδήλωση της AKZ, έχει ως στόχο να αποδείξει ότι οι Έλληνες πρέπει να γιορτάσουνε στη δική τους χώρα. Πριν από λίγες ημέρες οι Έλληνες ήταν στους Αγίους Σαράντα, τώρα είναι στο Αργυρόκαστρο και από στιγμή σε στιγμή θα έρθουν να γιορτάσουν στο Μοναστήρι της Κλεισούρας".
Το ρεπορτάζ του Top Channel ακόμα πιο γελοίο και από τα οδοφράγματα των κοκκινόμαυρων υπεραλβανών. Αποσπάσματα του ρεπορτάζ:
Οι ακτιβιστές της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας απέκλεισαν με οδοφράγματα τη γέφυρα του Δραγώτη στο δρόμο που οδηγεί στο Μοναστήρι της Κλεισούρας όπου οι έλληνες νεο-ναζί της "Χρυσής Αυγής", θα εορτάσουν την 28η Οκτωβρίου, η μέρα της απελευθέρωσης της Ελλάδας.
Βουλευτές του ελληνικού ριζοσπαστικού κόμματος και υποστηρικτές τους αναμένεται να επισκεφθούν το κοιμητήριο της μονής, όπου κατά τους ισχυρισμούς τους είναι θαμμένοι Έλληνες στρατιώτες που έπεσαν κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.
Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία χθες ζήτησε από την κυβέρνηση να μην επιτρέψει την άφιξη στην Αλβανία των ελλήνων νεοναζί, μέλη του κόμματος, να πάνε στους τάφους των Ελλήνων στρατιωτών στην Κλεισούρα. Μέσα από ένα δελτίο Τύπου, η ΑΚ σημείωσε ότι, αν η κυβέρνηση δεν απαγορεύσει την άφιξή τους, αυτό θα το κάνουν οι ακτιβιστές του κόμματός τους.
Με αφορμή αυτό το γεγονός, δεν θα είναι έκπληξη οι ηγέτες αυτής της πολιτικής οντότητας να κάνουν οποιαδήποτε εθνικιστή δήλωση για αυτό που αποκαλούν Βόρειο Ήπειρο, ή την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία.
Αρκετές φορές η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία έχει καταγγείλει τις εθνικιστικές τάσεις ορισμένων ομάδων της ελληνικής πολιτικής, για να αποκτήσουν μέρη της Αλβανίας και για να ζητήσουν από τον ΟΗΕ να τα ενσωματώσει εντός των ελληνικών ορίων.
Προσπαθούν να πιαστούν και να προωθήσουν με ανήκουστα επιχειρήματα το γιατί δεν πρέπει οι έλληνες μειονοτικοί να εορτάσουν την εθνική επέτειό τους στα πατρώα εδάφη τους. Αυτό άλλωστε δεν είναι ένα από τα βασικά δικαιώματα μιας μειονότητας;


himara.gr/blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.