Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Αδικαιολόγητα τα έξοδα φακέλου στα δάνεια


Αδικαιολόγητα είναι τα έξοδα «φακέλου» που χρεώνουν οι τράπεζες στους δανειολήπτες υποστηρίζει ο Συνήγορος του Καταναλωτή. Καλεί τις τράπεζες να παύσουν αυτήν την πρακτική, υπογραμμίζοντας...

πως αυτά τα έξοδα «μελέτης», ή «φακέλου», ή «προέγκρισης», ή «διαχείρισης» συμπεριλαμβάνονται στο επιτόκιο που πληρώνουν όσοι συνάπτουν δάνεια. Ουσιαστικά, η Αρχή για την προστασία του καταναλωτή υποστηρίζει ότι οι τράπεζες χρεώνουν διπλά τους δανειολήπτες. Πιο συγκεκριμένα, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Ευάγγελος Ζερβέας, με απόφασή του αναφέρει: «Η εξέταση της πιστοληπτικής ικανότητας των υποψηφίων δανειοληπτών από τα τραπεζικά ιδρύματα θεωρείται τόσο αναπόσπαστο όσο και επιβεβλημένο στάδιο της διαδικασίας χορήγησης δανείων, δεδομένου ότι αποσκοπεί θεσμικά στη γενική προστασία του πιστωτικού συστήματος από επισφαλή δάνεια, αλλά και στην προάσπιση των συμφερόντων των καταθετών-πελατών, καθώς και των πιστωτών του εκάστοτε τραπεζικού οργανισμού».
ksipnistere.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.