Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Η Τουρκία θα ζητήσει συστοιχίες Patriot από το ΝΑΤΟ για την Συρία

Patriot missiles were deployed twice in the past in Turkey, both in the context of the Iraqi war in the early 1990s and 2000s. AFP photo


Την ανάπτυξη συστοιχιών αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot στα σύνορα με τη Συρία προτίθεται να ζητήσει από το ΝΑΤΟ η Άγκυρα σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Η Τουρκία έχει δεχθεί επιθέσεις στο έδαφός της από το συριακό στρατό, κάτι που προκάλεσε τη στρατιωτική κινητοποίηση των δυνάμεών της.«Ήδη συνεργαζόμαστε στενά με το ΝΑΤΟ με σχέδια έκτακτης ανάγκης σχετικά με τις εξελίξεις στη Συρία και σε αυτά τα σχέδια περιλαμβάνεται η ανάπτυξη πυραυλικών αμυντικών συστημάτων στην Τουρκία,» ανέφερε υψηλόβαθμη διπλωματική πηγή. «Σχεδιάζουμε να υποβάλουμε το αίτημα αυτό στην περίπτωση κλιμάκωσης των επιθέσεων εναντίον μας» πρόσθεσε.

www.kathimerini.gr

*Η Τουρκία έχει προβεί σε επίκληση του άρθρου 4 της καταστικής συνθήκης του ΝΑΤΟ μετά την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους στον εναέριο χώρο της Συρίας και την εχει επικαλεστεί επίσης το άρθρο 5 της ίδιας συνθήκης θεωρώντας ότι δέχεται επίθεση απο την Συρία (ρίψη οβίδων στο έδαφος της απο άγνωστη πηγή ως ανέφερε αμερικανός αξιωματούχος).Και στις δύο περιπτώσεις υπήρξε μόνο προφορική στήριξη απ οτο ΝΑΤΟ Η Τουρκία έχει ζητήσει την ανάπτυξη των συστημάτων Patriot δύο φορές στο παρελθόν, τόσο στο πλαίσιο του πολέμου στο Ιράκ στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και του 2000.

infognomonpolitics.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.