Η ιδιοποίηση από τους Βρετανούς της ονομασίας «Γη της βασίλισσας Ελισάβετ» σε ένα τμήμα της Ανταρκτικής δεν θεμελιώνει διεκδικήσεις επί της κυριαρχίας στο έδαφος αυτό, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Ενημέρωσης και Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Ανταρκτικής του 1959, η ήπειρος δεν μπορεί να ανήκει σε κανένα από τα μεμονωμένα κράτη μέλη. Οποιεσδήποτε εδαφικές διεκδικήσεις στην Ανταρκτική δεν έχουν νομική ισχύ, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. Στις 22 Δεκεμβρίου ο επικεφαλής του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ ανακοίνωσε την απόφαση να ονομαστεί ένα τμήμα της Ανταρκτικής προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι έχει αξιώσεις στο έδαφος αυτό.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.