Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Η Κομισιόν θα χαλαρώσει το Ισπανικό πρόγραμμα γιατί ανακοίνωσε ύφεση 1,8%… Εμείς πανηγυρίζουμε που φτάνουμε στο 4,5%!

eurorings[1]



Δυο μέτρα και δυο σταθμά στις ευρωπαϊκές οικονομίες του νότου… Η Ελλάδα έχει μέχρι στιγμής σωρευτική ύφεση που αγγίζει το 25%, με το 2013 να υπολογίζεται στο 4,5% (το πρωί η Moody’s το ανέβασε στο 5%). Την ίδια ώρα η Ισπανία ανακοίνωσε ύφεση 1,8% στο δ΄τρίμηνο του 2012, γεγονός που πιέζει ακόμα περισσότερο την οικονομία της χώρας, ως αποτέλεσμα των μέτρων σκληρής λιτότητας για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.
Η Κομισιόν φέρεται να συζητά το ενδεχόμενο χαλάρωσης των όρων της Ισπανίας, εν μέσω ύφεσης και υψηλής ανεργίας (η Ελλάδα έχει την αρνητική πρώτη θέση και σε αυτό τον τομέα).
Το ΔΝΤ προβλέπει για εφέτος ύφεση 1,5% της ισπανικής οικονομίας.
Κατά τ’ άλλα Μέρκελ και Στουρνάρας μας λένε ότι δεν πρέπει να χαλαρώσει το ελληνικό πρόγραμμα, γιατί αν γίνει θα «χαλάσει» η συνταγή. Ποια; Αυτή που όλοι έχουν παραδεχθεί ότι έχει αποτύχει…
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.