Καί γιατί δέν συζητοῦν γιά αὐτό; Μᾶς χρειάζεται ὁ ὑδράργυρος;
Σαφῶς καὶ μᾶς χρειάζεται!!!!
Γιὰ τὴν ἀκρίβεια, δὲν χρειάζεται σὲ ἐμᾶς, ἀλλὰ στοὺς κρατοῦντες.
Εἶναι βλέπετε μεγάλες οἱ ζημιὲςποὺ ἐπιφέρει στὴν ὑγεία καὶ δῆ στὴν νοημοσύνη μας.
Ἐὰν μάλλιστα προσέξετε στὸ παρακάτω κείμενον ἀναφέρεται τὸ ποῦ στόχευσαν οἱ ἔρευνες. (Τὸ κοκκίνισμα δικό μου.)
Ἀλλὰ δὲν προέρχεται μόνον ἀπὸ τὰ ὅσα ἀναφέρονται στὸ παρακάτω ἄρθρον ἡ δηλητηρίασίας μας ἀπὸ τὸν ὑδράργυρο.
Δὲν εἶναι δῆλα δὴ ὑπεύθυνα μόνον τὰ ἐργοστάσια.
Οἱ λάμπες οἰκονομίας, οἱ τροφές μας, καθῶς ἐπίσης καὶ τὰ ἐμβόλια, περιέχουν μεγάλες ποσότητες ὑδραργύρου. Γιατί τίς «ἀγνοοῦν» ἐπιδεικτικῶς οἱ ἔρευνες;
Ὅσο γιὰ τὸ κάρβουνο…
Τί νά σᾶς πῶ;
Γηράσκω ἀεῖ διδασκόμενος…
Φιλονόη.
Σήμα κινδύνου για τις εκπομπές υδραργύρου στην Ευρώπη
Έως 9 δισ. ευρώ ετησίως στοιχίζουν οι εκπομπές υδραργύρου στην Ευρώπη, επισημαίνουν ερευνητές σε έκθεση που προετοίμασαν ενόψει των συνομιλιών εκπροσώπων κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο, που άρχισαν σήμερα στη Γενεύη.Κάθε χρόνο γεννιούνται στην Ευρώπη 1,5-2 εκατομμύρια παιδιά με ανεβασμένα επίπεδα υδραργύρου στον οργανισμό τους.
Οι συνομιλίες αποσκοπούν στη σύναψη μιας συνθήκης του ΟΗΕ για τον έλεγχο του υδραργύρου ως την Παρασκευή. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, που έκαναν διάφορες εθνικές υπηρεσίες υγείας και δημοσιεύεται αυτήν την εβδομάδα στην επιθεώρηση Περιβαλλοντική Υγεία, κάθε χρόνο 1,5-2 εκατομμύρια παιδιά γεννιούνται στην Ευρώπη με ανεβασμένα επίπεδα υδραργύρου στον οργανισμό τους. Τα υψηλότερα επίπεδα υδραργύρου είχαν, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι έγκυες στη νότια Ευρώπη, καθώς η ουσία αυτή εισέρχεται στον ανθρώπινο οργανισμό κυρίως μέσω των θαλασσινών. Ο υδράργυρος, που εκπέμπεται από τα εργοστάσια, τα ορυχεία και την καύση κάρβουνου, προκαλεί ζημιά στο νευρικό σύστημα. Οι ερευνητές, οι οποίοι επιζητούσαν να μάθουν σε ποια επίπεδα η έκθεση σε υδράργυρο μειώνει τη νοημοσύνη και την οικονομική παραγωγικότητα, υπολογίζουν τις ζημίες σε 8 με 9 δισ. ευρώ.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο ναυτεμπορική
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.