Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Η ΚΙΝΑ Εξέδωσε Σχέδιο Αμεσης Βύθισης των Αμερικάνικων ΠΛΟΙΩΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ







Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ καθιστούν σαφές ότι θα υπερασπιστούν την Ιαπωνία,πρέπει η Κίνα να προσπαθήσει και να διεκδικήσει τα νησιά Σενκάκου της Ανατολικής Θάλασσας της Κίνας, αυτη η κινέζικη ανακοίνωση,από τα μέσα του 2012,προσφέρει πρόσθετη προοπτική.
Οι ΗΠΑ μόλις ανακοίνωσαν ότι θα στρέψουν την προσοχή τους μακριά από τη Μέση Ανατολή και θα κατευθυνθούν με στρατιωτικά μέσα στον Ειρηνικό, δεν απαιτήθηκε-χρειάστηκε μεγάλο χρονικό διάστημα για την Κίνα,να καταστήσει σαφές,για το πώς θα χειριστεί αυτό που είδε ως μια νέα περιφερειακή απειλή.

Οι Economic Times ανέφεραν ότι η Κίνα αύξησε άμεσα την δυνατότητα για εκτόξευση συμβατικών πυραύλων από πολλαπλές τοποθεσίες, μια τακτική η οποία μπορεί να συντίψει την άμυνα ενός πολεμικού πλοίου και να παραλύσει όλες τις δυνατότητες του.
Ο Tan Weihong,διοικητής της δεύτερης ομάδας Πυροβολικού της Κίνας είπε, «Οι συμβατικοί πύραυλοι είναι ένα ατού σε σύγχρονες πολεμικές συγκρούσεις. Έτσι, πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Πρέπει να είμαστε σε θέση να παρέχουμε γρήγορη απάντηση στις επιθέσεις,να πλήξουμε τους στόχους με υψηλή ακρίβεια και να τους καταστρέψουμε εντελώς. Για παράδειγμα , απ΄τους 114 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν μέχρι και σήμερα απ΄την ταξιαρχία μας,όλοι οι πύραυλοι έχουν χτυπήσει με ακρίβεια τον στόχο».
Για κάθε πύραυλο που εκτοξεύεται, το Αμερικάνικο Πολεμικό Ναυτικό θα πρέπει να εκτελεί κάποια εκ των παρακάτω ακόλουθων ενεργειών:
Αρχικά θα εκτοξεύσει έναν πύραυλο αέραμυνας μεγάλου βεληνεκούς,όπως ο SM-2ER.Έαν αυτός αποτύχει θα εκτοξεύσει έναν πύραυλο μικρότερου βεληνεκούς όπως ο ESSM (Evolved Sea Sparrow Missile) και στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσει τα κύρια αντιαεροπορικά όπλα του καταστρώματος στα οποία θα χρησιμοποιήσει συντηγμένα φυσίγγια-βλήματα.

Επίσης θα εμπλακούν πύραυλοι ¨Επιβίωσης¨,οι οποίοι θα εκτοξευθούν από close-in οπλικά συστήματα,όπως τα Mk-15 Phalanx ή το RAM (Rolling Airframe Missile).Όμως τα θραύσματα και τα συντρίμμια απ΄τους εισερχόμενους πυραύλους πιθανότατα θα είναι αναπόφευκτα,διότι κάθε εισερχόμενος πύραυλος που θα καταστραφεί απ΄τα παραπάνω close-in συστήματα θα είναι πολύ κοντά και θα κινείται πολύ γρήγορα.
Ενώ όλες αυτές οι ενέργειες θα είναι σε εξέλιξη,τα ηλέκτρονικα συστήματα πολέμου του πλοίου,θα έχουν προσπαθήσει να μπλοκάρουν τον εισερχόμενο πύραυλο ‘’προσφέροντας’’ του έναν ψεύτικο στόχο,είτε με την εκτόξευση ‘’chaff’’ (Για τα κατευθυνόμενα όπλα με την βοήθεια ραντάρ) είτε με την εκτόξευση φωτοβολίδων (Για κατευθυνόμενα όπλα με την βοήθεια υπερύθρων).
Kαι όλα αυτά για κάθε έναν και μόνο πύραυλο.Οπότε αν η Κίνα μπορεί να εκτοξεύσει πολλούς πυραύλους στο ίδιο πλοίο, οι πιθανότητες επιτυχίας αυξάνονται εκθετικά.
Η Κίνα θα πραγματοποιεί αυτό το σχέδιο απ΄την ακτή ή από τα νέα τύπου Aegis 052 Luhu. Αυτό το σχέδιο μάχης είναι ιδιαίτερα σχετικό σύμφωνα με τις εξελίξεις στην περιοχή οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες,τις οποίες θα δημοσιεύσω σε επόμενο post.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.