Σελίδες

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Θα μας τρελάνει η Μέρκελ…έκανε έκκληση για αγώνα κατά της ανεργίας




Από το Νταβός η Άγκελα Μέρκελ απηύθυνε έκκληση για αποφασιστικότητα στη μάχη κατά της ανεργίας που πλήττει κυρίως τους νέους σε πολλές χώρες της ΕΕ. «Είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα», τόνισε η καγκελάριος.
Μια μέρα με την ανακοίνωση του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος με θέμα την παραμονή της χώρας του στην ΕΕ, ο Ντέιβιντ Κάμερον συναντήθηκε σήμερα για περίπου 20 λεπτά με την Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.Σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε η επιεκείμενη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ του που θα έχει ως κύριο θέμα τον προϋπολογισμό της περιόδου 2014-2020.

Λίγο νωρίτερα σε ομιλία της στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ προειδοποίησε για το ενδεχόμενο “νέας αστάθειας” λόγω της μαζικής ανεργίας σε πολλές χώρες-μέλη της Ευρώπης. Πρότεινε μάλιστα, σε περίπτωση που καταστεί αναγκαίο να τεθούν σε εφαρμογή προσωρινά μέτρα μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις: «Η Ευρώπη θα πρέπει να αποφύγει μια κλιμάκωση της κρίσης σε πολιτικό επίπεδο, η οποία ενδέχεται να οδηγήσει και πάλι σε αστάθεια», είπε η Αγκελα Μέρκελ και υπογράμμισε: «Θα πρέπει να εφαρμόσουμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σήμερα για να μπορέσουμε να ζούμε καλύτερα αύριο». Η ανταγωνιστικότητα οδηγεί σε πλεονάσματα
Το πλεόνασμα στο γερμανικό εμπορικό ισοζύγιο υπηρερασπίστηκε η Α. ΜέρκελΤο πλεόνασμα στο γερμανικό εμπορικό ισοζύγιο υπηρερασπίστηκε η Α. Μέρκελ
Η Γερμανίδα καγκελάριος εξήρε τη σημασία της ανταγωνιστικότητας, λέγοντας ότι αποτελεί το κύριο ζητούμενο για ένα καλύτερο μέλλον. Μόνο έτσι θα μπορέσει να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η ευμάρεια. Τόνισε επίσης την ανάγκη δημιουργίας μιας ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς εργασίας.
Ταυτόχρονα η Αγκελα Μέρκελ τάχθηκε υπέρ των επενδύσεων στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, λέγοντας: «Μιλάμε περισσότερο για μεταρρυθμίσεις σε άλλες χώρες. Ιδίως όμως χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης καταβάλλουν εδώ και χρόνια τεράστιες προσπάθειες βελτιώνοντας πολύ το επενδυτικό κλίμα.
Τέλος η Αγκελα Μέρκελ υπερασπίστηκε τα πλεονάσματα του γερμανικού εμπορικού ισοζυγίου λέγοντας ότι είναι αποτέλεσμα της υψηλής ανταγωνιστικότητας της γερμανικής οικονομίας: «Προς το παρόν η γερμανική ανάπτυξη βασίζεται κυρίως στην εσωτερική αγορά. Κάναμε τα πάντα για να ενισχύσουμε τη ζήτηση στο εσωτερικό», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος. dpa, Reuters / Στέφανος Γεωργακόπουλος
exomatiakaivlepo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.