Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Αλλαγή πλεύσης από το υπ. Οικονομικών και το ΤΧΣ για τους εργαζόμενους στο ΤΤ

tt1





Αλλαγή πλεύσης από το υπ. Οικονομικών και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μετά την αποκάλυψη του NewMoney.gr για τις νέες συμβάσεις των εργαζομένων του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που ουσιαστικά ακύρωναν την πρόσφατη συμφωνία κυβέρνησης – εργαζομένων στο ΤΤ.
Πριν από λίγη ώρα σε σύσκεψη στο υπ. Οικονομικών με την παρουσία του Γιάννη Στουρνάρα, του γγ Γιώργου Μέργου και της διοίκησης του ΤΧΣ αποφασίστηκε να τηρηθούν τα προ εβδομάδας συμφωνηθέντα με τους εργαζόμενους. Μάλιστα σε λίγη ώρα θα υπάρξει συνάντηση της νέας διοίκησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων προκειμένου να πιστοποιηθεί η συμφωνία.
Το πρωί το NewMoney.gr είχε αποκαλύψει ότι μετά από εντολή της ηγεσίας του ΤΧΣ κ. Τάκη Θωμόπουλου και Χαράλαμπου Κύρκου οι εργαζόμενοι παρέλαβαν τις συμβάσεις εργασίας του νέου ΤΤ οι οποίες όμως είναι 6μηνης διάρκειας, ενώ η συμφωνία προέβλεπε να είναι αορίστου χρονου. Μετά την παρέλευση του εξάμηνου όλοι οι υπάλληλοι θα αξιολογηθούν και στην συνέχεια θα προσληφθεί ορισμένος αριθμός εργαζομένων. Οι υπόλοιποι θα απολυθούν . Το ίδιο ισχύει και για την θυγατρική ΤBank, (πρώην Aspisbank.).
Το γεγονός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με τους εργαζομένους του ΤΤ να συζητούν εκ νέου δυναμικές κινητοποιήσεις και παράλληλα δημιούργησε ερωτηματικά για το εάν η υπάρχουσα διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας νομιμοποιείται να προχωρήσει σε τέτοιες αποφάσεις την στιγμή που από την 1η Φεβρουάριου διορίζεται νέα διοίκηση.
Και αυτό καθώς στο υπουργείο Οικονομικών δήλωναν “άγνοια” για το θέμα. Αιφνιδιασμένο το οικονομικό επιτελείο από την αποκάλυψη του NewMoney.gr συγκάλεσε σύσκεψη για το θέμα, όπου και αποφασίστηκε να τηρηθεί η αρχική συμφωνία.
NewMoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.