Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Jens Schmitt: Οι αλβανοί δεν έχουν καμία σχέση με του Ιλλυριούς, οι κοσσοβάροι είναι αυτόχθονες


Σύντομη περίληψη μελέτης αυστριακού καθηγητή για το αλβανικό έθνος.
Ο Αυστριακός ιστορικός, Oliver Jens Schmitt, περίμενε τα 100 χρόνια της «ανεξαρτησίας» της Αλβανίας για να παρουσιάσει την ερευνά του που εκδόθηκε στο βιβλίο με τίτλο « Αλβανοί-μία ιστορία μεταξύ Ανατολής και Δύσης», που προκάλεσε αίσθηση στο αλβανικό και γερμανόφωνο κοινό.

Ο Καθηγητής της ιστορίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, καταρρίπτει κάποια «δεδομένα» όπως ότι οι αλβανοί κατάγονται από τους Ιλλυριούς, για το θρήσκευμα τους, για την παρουσία των αλβανών στο Κόσσοβο κλπ.
Υποστηρίζει ακόμα πως δεν υπήρξε κάποια αντίσταση-επανάσταση εναντίων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά περισσότερο ήταν μία αποδοχή του ξένου κατακτητή. Μάλιστα με την ερευνά αποδεικνύει ότι οι βόσνιοι και οι αλβανοί ήταν η σπονδυλική στήλη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Υπήρξαν ξεσηκωμοί εναντίων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας , αλλά για τους φόρους η την στρατιωτική θητεία, και όχι για εθνικές ιδέες. Για τον εθνικό ήρωα των Αλβανών Γεώργιο Καστριώτη Σκεντερμπέι υποστηρίζει ότι πολέμησε μαζί με τους βλάχους, τους σλάβους και τους έλληνες.
Στην επικρατούσα άποψη ότι οι αλβανοί δεν ήταν θρησκευόμενος λαός υποστηρίζει πως δεν προκύπτει καμία διαφορά από τις άλλες χώρες της βαλκανικής.
Ο Schmitt καταρρίπτει τον ισχυρισμό των Σέρβων ότι οι κοσσοβάροι δεν είναι αυτόχθονες ενώ για την καταγωγή των αλβανών λέει πως δεν προκύπτει από πουθενά ότι προέρχονται από τους Ιλλυριούς...
με πληροφορίες από /www.ortodoksikoritsa.com
borioipirotis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.