Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ξανά ο Ραφαέλ Κορέα στο τιμόνι του Ισημερινού

isimerinos



Με ποσοστό 57%
Επανεξελέγη ο Πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, με ποσοστό 57%.
Με βάση τα μέχρι στιγμής επίσημα αποτελέσματα, ο σημαντικότερος από τους επτά αντιπάλους του Κορέα, ο Γκιγιέρμο Λάσο, φέρεται να παίρνει περίπου το 24% των ψήφων.
Ο Ραφαέλ Κορέα, μετά την ανάληψη της προεδρίας του Ισημερινού το 2007, προώθησε μεταρρυθμίσεις υπέρ των φτωχών, αύξησε τις κρατικές δαπάνες στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης, επέβαλε νέα σuμβόλαια στις πετρελαϊκές εταιρείες, επαναδιαπρατεύτηκε το χρέος του Ισημερινού και έδωσε προτεραιότητα στην επισκευή του οδικού δικτύου της χώρας
Είναι ο μοναδικός πρόεδρος στον Ισημερινό που έχει ολοκληρώσει τη θητεία του τα τελευταία 20 χρόνια.
Το 2012, δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Σουηδία επειδή χορήγησε άσυλο στον ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.