
Την ελπίδα πως η συμφωνία για το δανεισμό της Κύπρου θα έχει επιτευχθεί έως τα τέλη Μαρτίου εξέφρασε ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Σχολιάζοντας τις κυπριακές εκλογές, ο κ. Άσμουσεν είπε ότι η ΕΚΤ είναι ουδέτερη ως προς το αποτέλεσμά τους.
«Όμως», πρόσθεσε, «χρειαζόμαστε κάποιον με τον οποίο να μπορούμε να συνομιλήσουμε εκεί ώστε να διαπραγματευθούμε ένα πρόγραμμα (δημοσιονομικής) προσαρμογής».
«Για να εγγυηθούμε την βιωσιμότητα του χρέους θα χρειαστούμε να δούμε, για παράδειγμα, εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις. Ο προηγούμενος πρόεδρος το απέρριπτε αυτό», συνέχισε ο κ. Ασμουσεν.
«Τώρα θα πρέπει να εξετάσουμε και να δούμε εάν μπορούμε να διαπραγματευτούμε ένα πρόγραμμα ως τα τέλη του Μαρτίου», κατέληξε.
olympia.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.