Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Προσέξτε άτυπη ενημέρωση Υπουργείου!

20130311-004830.jpg



Μιλούν, μιλουν, χωρίς αποτέλεσμα. Αλλά βρε παιδι μου, δεν στέλνεις σε άτυπη ενημέρωση οτι δεν έχεις συζητήσει ή καταλήξει στα καίρια θέματα!
Διαβάστε το άτυπο σημείωμα:
Ερώτηση για τις δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα:
Είναι, επίσης, ένα σημείο για το οποίο είμαστε σε διαρκείς συζητήσεις – φορολογικές και ασφαλιστικές – και δεν έχουμε ακόμη καταλήξει. Συνεχίζονται οι συζητήσεις.
Ερώτηση για το «χαράτσι» και την είσπραξη του φόρου ακινήτων για το 2013:

Συζητάμε επί όλων αυτών των θεμάτων. Συνολικά, τα μέτρα – δεν θα μπω σε κανένα συγκεκριμένο μέτρο- τα οποία πρόκειται να υλοποιηθούν και οι προτάσεις που έχουμε, αξιολογούνται.
Δηλαδή σήμερα δεν καταλήξατε σε τίποτε;
Επιθυμία μας είναι – και δική τους- τις επόμενες δύο ημέρες να επιταχύνουμε τις συζητήσεις και να αρχίσουμε να κλείνουμε κεφάλαια. Σωστά, δεν κλείσαμε κάτι σήμερα. Συνεχίζονται οι συζητήσεις, σε πολύ καλό κλίμα – οφείλω να ομολογήσω- δηλαδή αντιλαμβάνονται επιχειρήματα που έχουμε αναπτύξει.
Ερώτηση για την αλλαγή στη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ:
Αναμένουμε την τοποθέτηση του νέου επικεφαλής. Δεν ετέθησαν ονόματα, δεν συζητήθηκε κάτι.
Υπάρχει περίπτωση να τοποθετηθεί κάποιος ξένος;
Δεν προκύπτει από κάπου. Δεν ετέθη το θέμα. Δεν προέκυψε από αυτούς και σε κάθε περίπτωση τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης θα την δούμε τις επόμενες ώρες.
Ερώτηση για την αξιολόγηση που γίνεται στην παρούσα φάση από την τρόικα:
Είναι δύο διακριτά πράγματα: το ορόσημο του Μαρτίου, άρα η δόση των 2,8 δισ. ευρώ. Το άλλο κομμάτι είναι η αξιολόγηση του προγράμματος και πώς υλοποιείται το πρώτο τρίμηνο. Έτυχε τώρα να είναι ταυτόχρονα η περίοδος που αξιολογούνται και τα δύο.
Ερώτηση για το εάν συζητήθηκε το μακροοικονομικό σενάριο:
Δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο και δεν νομίζω ότι προκύπτει κάτι τέτοιο. Άλλωστε γνωρίζετε ότι το δικό μας μακροοικονομικό σενάριο ήταν αρκετά καλό.
Ερώτηση για το εάν συζητήθηκαν προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση και για το χρηματοδοτικό κενό του 2015-2016:
Καθόλου. Συνολικά, συζητήσαμε πράγματα που είναι σε εκκρεμότητα από την ελληνική Πολιτεία, πράγματα τα οποία έχουμε ζητήσει εμείς και πώς πάνε, καθώς και προτάσεις των άλλων Υπουργείων, όπως σας προανέφερα.
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.