Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Σοσιαλισμός ο καλύτερος σύμμαχος του καπιταλισμού. ΔΝΤ: Θα δώσουμε βοήθεια στην Αλβανία αν στις εκλογές του Ιουνίου νικήσουν οι σοσιαλιστές

20130423-154806.jpg



Βοήθεια ύψους 1.3 δισ. ευρώ θα προσφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στη νέα κυβέρνηση των Σοσιαλιστών – εφόσον βέβαια κατακτήσουν τη νίκη στις βουλευτικές εκλογές της 23ης Ιουνίου, στην Αλβανία – όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα “Ντίτα” των Τιράνων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα (δεύτερη σε κυκλοφορία στη χώρα), ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα είχε συνομιλίες με εκπροσώπους του ΔΝΤ, χθες, στη Σκόδρα, τους οποίους και διαβεβαίωσε ότι, μετά την ανάληψη της εξουσίας, θα αποκαταστήσει τη σχέση της Αλβανίας με το ΔΝΤ, που διακόπηκε από τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα το 2009.
“Σε αντάλλαγμα, το ΔΝΤ θα διαθέσει για την Αλβανία 1,3 δισ. ευρώ ως ΄πακέτο΄ βοήθειας για τα μακροπρόθεσμα χαμηλότοκα δάνεια και επιχορηγήσεις, προκειμένου να μειωθεί το χρέος με υψηλό επιτόκιο που έχει συσσωρευτεί” αναφέρει η “Ντίτα”.
Η αλβανική κυβέρνηση συσσωρεύει πρόσθετο χρέος περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων ανά έτος για να εξοφλήσει τους τόκους για τα προηγούμενα χρέη, σημειώνει η εφημερίδα επισημαίνοντας πως “τα χρήματα αυτά είναι αρκετά για την κατασκευή ενός νέου αυτοκινητόδρομου από τη Σκόδρα στην Αυλώνα”. Με τη βοήθεια του ΔΝΤ, αναφέρει η εφημερίδα, το ύψος του χρέους μπορεί να μειωθεί κατά περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν για δρόμους, σχολεία, κ.λπ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.