Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Rfid τσιπάκια στους δικαιούχους στις ΗΠΑ, αντί κουπονιών τροφίμων.




ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ - Τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια, οι ΗΠΑ και το Υπουργείο Γεωργίας έχουν ενεργά προσπαθήσει να αναπτύξουν νέους τρόπους για να μειώσουν την απάτη στο ομοσπονδιακό πρόγραμμα κουπονιών τροφίμων, το οποίο καλύπτει επί του παρόντος περίπου 50 εκατομμύρια Αμερικανούς και προσθέτει περισσότερους από 10.000 νέους εγγεγραμμένους στις τάξεις του καθημερινά, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Όμως μια άλλη μέθοδος φαίνεται να εξετάζει ο οργανισμός. Το ενδεχόμενο να περιλαμβάνει την πιθανή χρήση των τσιπ ραδιοσυχνοτήτων αναγνώρισης (RFID) που θα εντοπίζει τους παραλήπτες κουπονιών τροφίμων σε εθνικό επίπεδο.
Δύο ξεχωριστές εκθέσεις έχουν παρουσιαστεί από το Γραφείο Τροφίμων του USDA και το Πρόγραμμα Υπηρεσίας Διατροφής το 1999 που αποκαλύπτουν ότι ο απώτερος στόχος του οργανισμού είναι η ανάπτυξη νέων πρωτοκόλλων παρακολούθησης που θα βελτιώσει (δήθεν) την ακεραιότητα του προγράμματος κουπονιών τροφίμων, επίσης γνωστό ως Συμπληρωματικό Πρόγραμμα Βοήθειας Διατροφής (SNAP). Σε δύο από αυτές τις εκθέσεις, το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ εξηγεί πώς οι νέες βιομετρικές τεχνολογίες προσδιορισμού μπορούν να βοηθήσουν καλύτερα στο να ελέγξουν τις ταυτότητες των παραληπτών κουπονιών φαγητού, και να μειώσουν έτσι την απάτη.
Αυτός ο τύπος του συστήματος είναι ήδη σε ισχύ σε όλη την Ινδία, όπου οι βιομετρικές ταυτότητες εκδόθηκαν πρόσφατα σε όλους του 1,2 δισ. κατοίκους της χώρας - και η Αμερική θα είναι η επόμενη.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.