Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Συντριπτική νίκη των Συρίων στην Χομς.9 Τούρκοι οι συλληφθέντες για τις εκρήξεις.Ένοπλοι εισέβαλαν σε Ορθόδοξο Μοναστήρι και το ρήμαξαν

20130512-143958.jpg

Συντριπτική νίκη των Συρίων στην Χομς.



Την ώρα που η Τουρκία ουρλιάζει, ο Συριακός στρατός καθαρίζει τα τελευταία προπύργια των
ισλαμοφασιστών. Ο λαός της Χομς βγήκε στους δρόμους μετά από πολλούς μήνες.


9 Τούρκοι οι συλληφθέντες για τις εκρήξεις.


Η καταγωγή δεν έχει διευκρινιστεί επισήμως (αν ήταν Κούρδοι δηλαδη). Οργάνωσαν τις βομβιστικές επιθέσεις με 40 νεκρούς
που οι Τούρκοι επιχείρησαν να χρεώσουν στον Ασάντ.

olympia.gr

Συρία: Ένοπλοι εισέβαλαν σε Ορθόδοξο Μοναστήρι και το ρήμαξαν





Ομάδα ένοπλων μαχητών που πολεμά στο πλευρό των κομμάτων της αντιπολίτευσης επιτέθηκε στο αρχαίο Ορθόδοξο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, στην περιοχή Al Qusayr, 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα του Λιβάνου.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Τας, ο ηγούμενος Γκαντίρ Ιμπραχίμ ανέφερε ότι οι ένοπλοι αντάρτες, ανατίναξαν το καμπαναριό και κατέστρεψαν τον αρχαίο βωμό και την Κολυμβήθρα.


Επιπλέον, οι εισβολείς κατέστρεψαν άγαλμα του Προφήτη της Παλαιάς Διαθήκης, ο οποίος λατρευόταν στη Συρία από Χριστιανούς και Μουσουλμάνους.


[Αραβικές ιστοσελίδες στο Facebook αναμεταδίδουν δημοσίευμα του πρακτορείου Sana, που αναφέρεται για σκοταδιστές που καταστρέφουν τα μνημεία της Συρίας, από όπου και οι φωτογραφίες που παρουσιάζουμε]



The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.