Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Σκόπια: Ομάδα διανοουμένων ζητά την παύση των διαπραγματεύσεων για το όνομα. Δηλαδή ή Μακεδονία ή τίποτα.



Σχόλιο: Ομάδα ανιστόρητων διανοούμενων θα συμπληρώσω.




Ομάδα διανοουμένων από το νοτιοσλαβικό κράτος απαιτεί την άμεση αναστολή των διαπραγματεύσεων για τη διαφωνία του ονόματος με την Ελλάδα και την κατάθεση αίτησης, για την ένταξη στα Ηνωμένα Έθνη με την ονομασία «Μακεδονία», γιατί σύμφωνα με αυτούς η κάθε αλλαγή στην ονομασία του κράτους θα καταργήσει και την έννοια του«μακεδονικού» λαού.



«Η πίεση για αλλαγή του ονόματος μπορεί να χαρακτηριστεί ως τελευταία μορφή γενοκτονίας, επάνω στη φυσική, γλωσσική και θρησκευτική υπόσταση, που έχει επινοηθεί από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, και βασίζεται στις παράνομες απαιτήσεις της Ελλάδας», αναφέρει το μανιφέστο που υπεγράφη από 50 διανοούμενους, καλλιτέχνες, καθηγητές, δικηγόρους και παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου.


«Το όνομα είναι το αρχέτυπο της ψυχής του έθνους, η πηγή της συνολικής ταυτότητας του. Η αλλαγή του, έστω και με την προσθήκη ενός γράμματος ή θέτοντας ένα επίθετο σε αυτό, θα φέρει την καταστροφή και θα μετακινηθεί ο πληθυσμός ιστορικά, πολιτισμικά και ανθρωπολογικά», σύμφωνα με το μανιφέστο.


«Είναι νόμιμη και αδιαμφισβήτητη φιλοδοξία της χώρας μας η ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει γίνει κάμψη της σπονδυλικής στήλης και της απώλειας της αξιοπρέπειας μας. Εμείς ως έθνος είμαστε υπομονετικό και ανεκτικό, αλλά όλα έχουν τα όριά τους», γράφει το μανιφέστο.


Το μανιφέστο μπορεί να υπογράψει ο καθένας στη χώρα, για να διαλαλήσουν στο κόσμο ότι στο έδαφος αυτό ζούνε «Μακεδόνες», οι οποίοι διαφωνούν με την αλλαγή του ονόματος του κράτους τους και δεν θα υποκύψουν σε πιέσεις, αναφέρει η συντονιστική επιτροπή του μανιφέστου που αποτελείται από : τον ποιητή Ευτύμ Κλετνίκοφ, τον συνθέτη και μαέστρο Ζάρπο Ζάπροφ, τον ιστορικό Στέφαν Βλάχοφ Μίσοφ, τον καθηγητή πανεπιστημίου Σλόμπονταν Πρέντζοφ κ.α.


--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.