Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΠΓΔΜ: Σε τεντωμένο σκοινί οι σχέσεις Σλάβων-Αλβανών




Διακόπηκε ο τελικός κυπέλλου μεταξύ των ομάδων «Σκέντιγια» και «Τέτεξ» στην ΠΓΔΜ και την ευαίσθητη περιοχή του Τέτοβο, λόγω εθνικιστικών συνθημάτων από τους οπαδούς των δύο ομάδων.
Η «Σκέντιγια» έχει Αλβανούς οπαδούς ενώ η «Τέτεξ» έχει κυρίως Σλάβουςοπαδούς.
Ο τελικός κυπέλλου άρχισε το βράδυ στο εθνικό στάδιο των Σκοπίων και διακόπηκε οριστικά στο 25’ λεπτό, λόγω εθνικιστικών συνθημάτων που φώναζαν κυρίως οι περίπου 3.000 Αλβανοί οπαδοί της «Σκέντιγια».
Οι οπαδοί της «Σκέντιγια» αποδοκίμασαν αρχικά τον εθνικό ύμνο της ΠΓΔΜ ενώ φώναζαν συνθήματα υπέρ του UCK, της ένοπλης οργάνωσης των Αλβανών ανταρτών στην ΠΓΔΜ οι οποίοι το 2001 ενεπλάκησαν σε πολύμηνες ένοπλες συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ.
ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.