Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ντράγκι:«Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να θυσιάσουν ολίγον τι από την εθνική τους κυριαρχία»

ntragki


«Η απάντηση στην κρίση δεν είναι μια μικρότερη Ευρώπη, αλλά μια μεγαλύτερη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, σε ομιλία του με θέμα τη «βιώσιμη ευημερία στην Ευρώπη», μιας και όσες περισσότερες χώρες συγχωνευτούν στην Ευρώπη τόσες περισσότερες θα ανήκουν στην διοικητική ένωση του πλανήτη, δηλαδή την δυτικότροπη παγκόσμια κυβέρνηση.

Μιλώντας στο Λονδίνο, σχεδόν ένα χρόνο αφότου υποσχέθηκε να κάνει «ό,τι είναι αναγκαίο, προκειμένου να διασωθεί το ευρώ», ο Ντράγκι δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να ενισχύσουν τους δεσμούς τους και να υποστηρίξουν τα σχέδια για τα οποία δεσμεύτηκαν τον περασμένο Ιούνιο, συμπεριλαμβανομένου ενός ενοποιημένου τραπεζικού συστήματος. Όσες λιγότερες τράπεζες τόσο λιγότερα νομίσματα μέχρι να φτάσουμε στο παγκόσμιο νόμισμα και την μία τράπεζα, η οποία θα ελέγχεται από μία ύπερ-εταιρεία, ελπίζουν οι παγκοσμιοποιητές. Συγκεντρωτισμός λοιπόν ακριβώς όπως τις παλιές «καλές» εποχές στην Σοβιετική Ένωση.
Και τώρα φτάνουμε στο ζουμί: Τραπεζική αλλά και πολιτική ενοποίηση σημαίνει κατά τον Ντράγκι ότι οι χώρες θα πρέπει να κάνουν ορισμένες θυσίες σχετικά με την εθνική τους κυριαρχία επί του προϋπολογισμού και των διαρθρωτικών πολιτικών.
Αναφορικά με το τραπεζικό σύστημα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εάν επιτύχουμε στη δημιουργία μιας αποτελεσματικής τραπεζικής ένωσης – κάτι για το οποίο είμαι σίγουρος – τα οφέλη θα είναι μεγάλα, όχι μόνο για τις χώρες της ζώνης του ευρώ αλλά και για όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.