Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Το ότι δηλαδή η Τουρκία θέλει να “δανείσει” το ΔΝΤ με αντάλλαγμα το μάνατζμεντ, δεν προβληματίζει κανέναν…




…ελληναρά του μνημονίου; Κάντε έναν κόπο και διαβάστε ΠΑΛΙ και ΠΑΛΙ το ρημάδι το μνημόνιο και ειδικά την δανειακή που έχουμε δημοσιεύσει από το 2010. Διαβάστε να δείτε τους όρους για την μονομερή δυνατότητα μεταφοράς χρέους σε “τρίτον συμβαλλόμενο”
μόνο από το ΔΝΤ. Άχρηστοι και επικίνδυνοι.
Τουρκία: Θέλει να δανείζει το ΔΝΤ με αντάλλαγμα διορισμό Τούρκου Εκτελεστικού Διευθυντή.
Θανάσης Αθανασίου
Έτοιμη να δανείσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με πέντε δισεκατομμύρια δολάρια, φέρεται η Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες από την Άγκυρα. Για να προχωρήσει, ωστόσο, στην κίνηση αυτή, θέτει ως προϋπόθεση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το διορισμό Τούρκου αξιωματούχου στα ανώτερα στρώματα του Ταμείου. To Sigmalive επικοινώνησε με στέλεχος του ΔΝΤ, το οποίο επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία προσπαθεί να διορίσει εκτελεστικό διευθυντή στο ΔΝΤ.

Σημειώνεται ότι στις 14 Μαΐου, η Τουρκία εξοφλεί το χρέος της προς το ΔΝΤ, 52 χρόνια μετά την πρώτη συμφωνία της για δανεισμό. Ως εκ τούτου, η Άγκυρα όχι μόνο μηδενίζει το χρέος της, το οποίο ανερχόταν στα 50 δις, αλλά επιπλέον θα χορηγήσει δάνειο στο Ταμείο.
Το Sigmalive επικοινώνησε με στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία ξεχρεώνει σύντομα. Πρόσθεσε ότι «τα πέντε δις τα οποία φέρεται να προσφέρει, σύμφωνα με τις πληροφορίες σας, η Τουρκία, είναι πολύ μικρό ποσό για τον προϋπολογισμό του ΔΝΤ», εκφράζοντας τη θέση ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα δημιουργήσει πολιτικό θέμα για την Κύπρο. Επιπλέον, το στέλεχος του ΔΝΤ επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία προσπαθεί εδώ και καιρό να διορίσει εκτελεστικό διευθυντή στο ΔΝΤ, ωστόσο αυτό δεν θα γίνει πριν το τέλος του 2014.
Σημερινή
infognomonpolitics.blogspot.com
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.