Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Κατέρρευσε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση ακόμα μία φορά προκαλώντας αγανάκτηση σε ασθενείς και φαρμακοποιούς.




Το περίφημο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης κατέρρευσε για άλλη μια φορά, παρασύροντας μαζί του και το νευρικό σύστημα φαρμακοποιών αλλά και ασφαλισμένων, αφού κάθε του «κρασάρισμα» μεταφράζεται, όχι μόνο σε απίστευτη ταλαιπωρία αλλά και έξοδα, καθώς, πολλοί από τους ασφαλισμένους αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να επισκεφθούν και πάλι ιατρούς ή κέντρα υγείας για να τους ξαναγράψουν την ίδια συνταγή!

Δεν γνωρίζουν οι φαρμακοποιοί πόσες δεκάδες είναι οι φορές που συμβαίνει κάτι ανάλογο, με την υπηρεσία του δημοσίου που φέρεται ως υπεύθυνη για την λειτουργία του, να τους δίνει και πάλι την εντολή να εκτελούν τις συνταγές με τον παλιό και ...σίγουρο τρόπο, δηλαδή τον χειρόγραφο.
Χαρακτηριστική είναι η άποψη των φαρμακοποιών κατά την οποία, από την μέχρι τώρα τουλάχιστον «γνωριμία» τους με το συγκεκριμένο «αυτοματοποιημένο» σύστημα, «τα προβλήματα που δημιουργεί είναι περισσότερα από όσα λύνει».
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.