Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

«Πάρε-δώσε» στο Κυπριακό απαιτεί ο Έρογλου

eroglou



Ο πλήρως ελεγχόμενος από την Άγκυρα αρχηγός του ψευδοκράτους, Ντερβίς Έρογλου, δήλωσε σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο πως μια συμφωνία στο Κυπριακό μπορεί να εξευρεθεί μόνο με «πάρε-δώσε» και με κοινή δέσμευση. Στην ουσία βέβαια θα πρόκειται όπως πάντα μόνο για «δώσε» στους Τούρκους. Το «πάρε» μπαίνει για τα προσχήματα.

«Αν συμφωνήσουν σε ένα χρονοδιάγραμμα, τότε θα είναι επιτυχία», είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, ενώ σημείωσε πως η τουρκική πλευρά επιθυμεί οι συνομιλίες να αρχίσουν το συντομότερο δυνατό, αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά μιλά για το φθινόπωρο.
Σύμφωνα με τον Ερογλου: «δεν θα πρέπει να ξεχνούμε το παρελθόν αλλά είναι σημαντικό να προσφέρουμε καλύτερες μέρες στον λαό και να μην παραμένουμε στο παρελθόν». Να διαγράψουμε δηλαδή τα εγκλήματα πολέμου των κατοχικών δυνάμεων.
Επίσης υπογράμμισε πως «η «ΤΔΒΚ» υπάρχει, παρά το γεγονός ότι μονάχα η Τουρκία την αναγνωρίζει». Σημείωσε ότι επιθυμεί να φθάσει σε μια συμφωνία και πρόσθεσε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να δει «την πραγματικότητα των δύο κρατών» και να δημιουργήσει ευκαιρία για τους δύο «λαούς», κατά την έκφρασή του, να συμβιώνουν σε συνθήκες ειρήνης κάτω από το σκήπτρο όμως της Τουρκίας, συμπληρώνουμε εμείς.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.